Струма бгРени Григорова, майка на дете с тежки увреждания, изригна

...
Струма бгРени Григорова, майка на дете с тежки увреждания, изригна
Коментари Харесай

Човешка драма: Майка иска евтаназия за себе си и сина си

Струма бг

Рени Григорова, майка на дете с тежки увреждания, изригна с тежко писмо във връзка концепцията за промени в нормативните уредби с инвалидните пенсии, написа struma.bg. 

Синът й Стефан е на 22 години, само че с умствени благоприятни условия на 2-годишен и тежи 160 кг. Жената е с висше обучение, живяла и работила е в София, само че поради невъзможността да се оправя финансово се мести в Перник, а по-късно в Радомир.

Сега Рени живее в апартамент в града дружно със сина си и майка си. Тя бе измежду дейните участнички в митинга на майките през лятото и написа намерено писмо с искане тя и синът й да бъдат евтаназирани, с цел да не страдат повече.



Ето гневното й писмо във връзка на готвените промени:

„ И още един анормален закон, уредба или каквото и да било чука на вратите ни! Оказва се, че както допуснах, от Национален осигурителен институт и МТСП са решили да прокарат концепцията инвалидни пенсии да се получават единствено от работещи хора, и то не пожизнено, а със период от най-много 5 години! Милостиво, както в случаи на цялостна устойчивост, отсечен крак, тежка форма на онкологично заболяване или както при моя благосклонност – с пет към този момент инсулта, епилепсия, таласемия и още сума ти заболявания! Излиза, че сакатите би трябвало да проходят, слепите да прогледнат, а хромите да се излекуват! Щото имало доста подправени инвалиди, щото били пожизнени! В тоя случай би трябвало да си възнамерявам по един инсулт на годината, че да е несъмнено! Ама в случай че не сме получили нови ТЕЛК-ове, щяло да има помощи! Приказка, значи моят 22-годишен трудов стаж ще се съпостави с николкогодишния стаж на някой търтей! А синът ми дали би трябвало да работи несъмнено! Вероятно с неговите данни би могъл да влезе в Народното събрание, че да ни оправи! Или да го набутам в един от тия предпазени концлагери за инвалиди, че да ме запишат като оператор на метла примерно, щото друго надали ще ми посочат за възрастта, без значение дали съм годна да го правя поради заболяванията си, или не! От горепосочените “институции ” смънкали, че било единствено план и кой отговорен – отново ние, “майките ”!

Но пасаран, милички, ние желаеме напълно други промени, само че вие предпочитате да ни уморите отрано, че и тия след нас! Хуманно и законово. Е, желая приемане на евтаназията в България и незабавно ще я желая публично за мен и детето ми, тъй като отхвърлям да умра в страдания в концлагера, наименуван България! “.
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР