Структурите на седем партии в Гурково са подали жалба до

...
Структурите на седем партии в Гурково са подали жалба до
Коментари Харесай

7 партии обединени срещу местене изборна секция от центъра на Гурково в махалата

Структурите на седем партии в Гурково са подали тъжба до регионалния шеф на Стара Загора Ива Радева против заповед на кмета на общината Мариан Цонев от Движение за права и свободи, с която изборна секция е преместена от центъра на града в ромската махала. Жалбата е подписана от общинските управления на " Българска социалистическа партия за България ", ГЕРБ, " Продължаваме Промяната " (ПП), " Възраждане ", " ИТН " (ИТН), " Демократична България " (ДБП и Вътрешна македонска революционна организация. Според тях заповедта на кмета (№ 3-273/ 29.08.2023 г.) не е стимулирана и за няма съображение за преместването на секцията, оповестиха от БСП-Стара Загора.

" Идеята, съгласно всички нас, е единствено една - да се попречва по всевъзможен метод гласуването от страна на българските жители и данъкоплатци в интерес на следен и заплатен избор. Очаква се членовете на СИК, покровители, упълномощени представители на партии и наблюдаващи да имат проблеми от същото естество ", се споделя в жалбата, импортирана на 30 август 2023 година, с номер АК-02-10 - [19].

Ръководствата на седемте локални партийни структури се афишират изрично срещу пренасяне на изборна секция №243700003 от СУ " Христо Смирненски " в центъра на град Гурково в младежкия клуб на ул. " Латинка " №13А в ромската махала - квартал " Лозенец-Юг ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР