Структурите на ПП ГЕРБ са в кондиция за предстоящите избори,

...
Структурите на ПП ГЕРБ са в кондиция за предстоящите избори,
Коментари Харесай

Ралица Тодорова: Структурите на ПП ГЕРБ – Шумен са в кондиция за предстоящите избори

Структурите на Политическа партия ГЕРБ са в кондиция за идните избори, знаем, че няма да са лесни, само че даваме поръчка, че ще работим за опцията ГЕРБ да сформира постоянно държавно управление като запазим извоюваните 2 мандата от шуменска област “.

Toва сподели пред публицисти Ралица Тодорова, регионален координатор на Политическа партия ГЕРБ – Шумен. В качеството си на депутат тя, дружно с сътрудника си Красимир Вълчев от 27 МИР Стара Загора, обобщиха свършеното от сегашния парламент. „ Добре щеше да бъде да излъчим държавно управление. От ГЕРБ предложихме само вероятната формула – експертен кабинет. Но той не беше признат, заради огромното опълчване сред партиите. В този парламент борбата доближи връхната си точка. Това Народно заседание, макар че наподобява безплодно в невъзможността си да сформира държавно управление, е надалеч по-продуктивно във връзка с признатите актове, решения и най-много закони “, разяснява Красимир Вълчев, който беше лидер на листата в Шумен на изборите за Народно заседание през октомври 2022 година
Политическа партия ГЕРБ съумя да прекъсне огромна част от схемите на „ Продължаваме промяната “, които са причина за високата инфлация, с помощта на тях България сега живее назаем, тъй като задълженията, трупани през последните две години са съизмерими с тези на страната за 25 години обратно. “, съобщи Вълчев и добави: „ Ако не бяха прекъснати посредническите схеми на „ Продължаваме промяната “, главно с газа, през днешния ден стотици предприятия щяха да са затворили, щеше да има евакуиране на вложители от България. Ние получаваме такива сигнали с сътрудника Ралица Тодорова, още през лятото, включително и за предприятия от шуменския район. Това е половината от повода за инфлацията. Тя е два пъти по-висока от колкото в Европейския съюз. В основата й са високите цени на електрическата енергия. Благодарение на ГЕРБ в края на предходното национално заседание спасихме българската промишленост, като регламентирахме механизма за отплата на промишлеността. По времето на ГЕРБ бяха подхванати и довършени най-вече дейности за газовите връзки. “, подсети Красимир Вълчев. С гласуването на закон в 48-то Народно събрание, с който свръхпечалбите на „ Лукойл “ се централизират във фонд за сигурност на енергийната система се реализират две доста значими неща – намали се цената на горивата и се подсигуряват обезщетения за хората, за което следва държавното управление да изготви механизъм, ориентиран главно към нуждаещите се.
Същевременно случаите „ Демкорп “ и „ Nexo “ са въплъщение на цялостния метод на „ Продължаваме промяната “ към политиката –престъпни планове, лансиране на посреднически схеми и безпочвени обвинявания за откриване на случаи, в това число и към българската прокуратура, като подозренията за обвързаността на Политическа партия и Демократична България с хората от  „ Nexo “ не е разсеяна. „ Продължаваме промяната регламентираха най-престъпните схеми от прехода. Те са повода в този момент да губим пари от Плана за възобновяване и резистентност. “, безапелационен бе Вълчев.
Положителното в региона на обществената политика разяснява Ралица Тодорова. Приемането на нужните промени в Закона за хората с увреждания и в Закона за лечебните заведения, са значими стъпки с дълготраен резултат. „ Законът за лечебните заведения, признат предходната седмици на второ четене, ще даде опция на регионалните лечебни заведения със смесено присъединяване – държавно и общинско – да бъдат финансирани в допълнение. Тези средства не са заложени в бюджета, защото заради неналичието на постоянно държавно управление не беше одобри Закон за държавния бюджет за 2023-та година, само че съществува правна опция лечебните заведения да бъдат подкрепени от здравното министерство. За МБАЛ – Шумен това подкрепяне месечно може да бъде 199 000 лева, изчислено на леглова база. Положителното е, че тези средства могат да бъдат употребявани и за финансиране на работни заплати, нещо, което все още беше неразрешено и нямаше такава правна опция. “, съобщи Ралица Тодорова и разяснява, че това е един от механизмите за привличане на фрагменти освен в шуменската болница, с което тя се е заела още по време на предизборната акция през септември месец предходната година. В отговор на редица сигнали, получени от народните представители за бавната работа на ТЕЛК-комисиите във връзка с преосвидетелстването. парламентарната групата на ГЕРБ-СДС внася обществената комисия на Народно събрание проектозакон за изменение и допълнение на Закона за хората с увреждания. Промените, признати през предходната седмица, дават опция на лицата със забавени експертни решения да бъдат преосвидетелствани в границите на 3 месеца. „ През този интервал до момента в който излезе новото експертно решение, те не губят правото да получават пенсиите и всички обществени добавки и заплащания, които са получавали по време на валидността на ТЕЛК-решението си. Ако след преосвидетелстване лицето получи по-малък % понижена продуктивност, сме планували правото, то да не връща средства, защото забавянето не е по негова виновност. Надяваме се по този метод да решим един огромен обществен проблем на лица, които остават за дълго време без никакви средства да посрещат своите ежедневни разноски. “, изясни пред публицисти Ралица Тодорова. Тя разяснява, че общините ще бъдат изправени пред сложна обстановка през тази година: „ …нямаме държавен бюджет за 2023-та година, което на процедура загражда опцията да одобряват своите бюджети и ще работят в условия на ½ от предходния бюджет. По този метод се стопира опцията за реализирането на инфраструктурни обекти. “
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР