Структурата на ГЕРБ в Русе се разбунтува срещу определения от

...
Структурата на ГЕРБ в Русе се разбунтува срещу определения от
Коментари Харесай

Бунт в русенската структура на ГЕРБ: Борисов, не искаме българският Илон Мъск за местен шеф

Структурата на ГЕРБ в Русе се разпалва против избрания от водача Бойко Борисов и Изпълнителната комисия на партията нов началник на локалната организация - Росен Даскалов. 

До този миг ръководител на общинската организация беше кметът на Русе Пламен Стоилов, от който Борисов сне доверието си. Ръководството на структурата в Русе одобри политическа декларация против одобряването на Даскалов. 

В декларацията се показва, че решението е нелегитимно, защото то в никакъв случай не е било подлагано на разискване и не е в съгласие с общинското управление на партията. Изказва се опасението, че при образуването му Изпълнителната комисия е била подведена и не е взела под внимание волята на локалните структури и наредбите на Устава на Политическа партия ГЕРБ. Подчертава се, че лицето Росен Даскалов е изцяло непознато като член и деятел в общинската конструкция на Политическа партия ГЕРБ – Русе, няма никакъв принос към организационния живот на партията, заради което не се употребява и с поддръжката на локалния актив. 

Пълният текст на декларацията на структурата на ГЕРБ в Русе: 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН БОРИСОВ,
УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА КОМИСИЯ НА Политическа партия ГЕРБ,

С изненада установихме, че на 31.07.2019 година, в 20:30 часа, на формалната фейсбук страница на Политическа партия ГЕРБ – Област Русе (https://www.facebook.com/gerbruse) е оповестен текст със следното наличие: „ Росен Даскалов е одобрен за общински началник на Политическа партия ГЕРБ – Русе с решение на Изпълнителната комисия на партията довечера “.
Членовете на Общинското управление на Политическа партия ГЕРБ – Община Русе изрично се разграничаваме от наличието на тази обява и заявяваме, че сходно решение в никакъв случай не е било подлагано на разискване и не е в съгласие с нас, което го прави нелегитимно! Обявяваме за безусловно недопустимо погазването на откритите демократични правила и процедури, в това число и на Устава на Политическа партия ГЕРБ, за избор на управителни позиции в партията, без да е потърсена и взета под внимание волята на локалните структури. Подчертаваме, че лицето Росен Даскалов е изцяло непознато като член и деятел в общинската конструкция на Политическа партия ГЕРБ – Русе, няма никакъв принос към организационния живот на партията и изричаме своите опасения, че Изпълнителната комисия е била подведена при образуването на цитираното нагоре решение. Настояваме за неотложно преразглеждане, анулация и обществено оборване на това еднолично решение от страна на партийното управление, защото всяко друго деяние би довело до раздробяване на общинската конструкция на ГЕРБ в Русе и би означавало самобитно политическо самоубийство в навечерието на идните локални избори в нашата община. 

Заявяваме своята подготвеност да работим за следващата знакова изборна победа на ГЕРБ в Община Русе, тъй като нямаме предпочитание градът ни да се върне там, откъдето потегли преди 8 години! За нас обаче, възможна кандидатура на Росен Даскалов за кмет на Община Русе от Политическа партия ГЕРБ би била безусловно неприемлива, защото това лице не се употребява с нашата поддръжка и не би могло да ни стимулира да работим за него.

Имаме цялостно доверие в Председателя на Политическа партия ГЕРБ, господин Бойко Борисов, и настояваме на идното номинационно заседание за Местни избори 2019 в Община Русе, планувано за 08.08.2019 година, да бъдат командировани представители на Изпълнителната комисия с опит в областта на локалното самоуправление, които на място да се срещнат с политическата конюнктура и да придобият персонални усещания от настройките и настроенията в локалната конструкция на партията. 

Росен Даскалов е роден на 11 май 1971 година в Русе. Инженер, дизайнер, водач, основател на първата българска суперкола Sin R 1. Започва да се занимава с картинг като дете, а след това колите се трансформират в негова пристрастеност и специалност.

Росен Даскалов е притежател на „ Син Карс Интернешънъл ” ЕООД - единствен български производител на спортни и спортни коли. Той приготвя построяването на първата високотехнологична фабрика за произвеждане на електрически и хибридни коли в България. През 2017 година получи премия на състезанието " Мистър и Мисис Икономика 2017 " в категория " Индустрия ".„ Син Карс Интернешънъл ” в лицето на господин Даскалов бе отличена преди 2 месеца с втора премия в категория ``Иновация`` на Петия юбилеен годишен бал на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. В медиите назовават Росен Даскалов българският Илон Мъск. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР