Структурата на ДПС в Пловдив-област е свалила доверието си от

...
Структурата на ДПС в Пловдив-област е свалила доверието си от
Коментари Харесай

ДПС отлюспи и ветерана Рамадан Аталай

Структурата на Движение за права и свободи в Пловдив-област е свалила доверието си от депутата Рамадан Аталай, неизменим лидер на листата на района в последните няколко вота. Причината са слабите изборни резултати. На 9 юни Движение за права и свободи получи в 17 МИР- 6427 гласа, а на вота на 2 април 2023 година за партията гласоподаваха 7811 души. Той е бил 13 пъти народен представител в Народното събрание, а стартът му е от 38-ото Народно събрание.

„ Не става дума единствено за тези резултати, Рамадан Аталай е първи в нашата листа на последните 5 вота и наклонността е низходяща “, изясни за „ 24 часа “ водачът на Движение за права и свободи за Пловдивска област Юксел Расим.

Членовете на придвижването желаят Рамадан Аталай да напусне и Народното събрание. „ Това обаче може да стане единствено по негово предпочитание, ние не можем да го принудим “, посочи Расим.

Предложението да свалянето на доверието ще бъде импортирано и в националното управление на Движение за права и свободи.

Преди дни оставка като народен представител и зам.-председател на ПГ на Движение за права и свободи подаде Филиз Хюсменова, от парламентарната група бе изключена и зам.-председателката на партията Айсел Руфад.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР