Структурата МЕТ, която се намира под влянието на Путин и

...
Структурата МЕТ, която се намира под влянието на Путин и
Коментари Харесай

Илиян Василев: ”Газпром” се е подготвил предварително за да затрудни реакцията на българските газови дружества

Структурата МЕТ, която се намира под влянието на Путин и Орбан, е заела обилни потенциали на терминала на регазификация на полутечен природен газ - ВПГ в Гърция, на който разчитаме главно. Идеята е, да търсим и купуваме газ от друга газпромовска конструкция, когато самия Газпром ни спре природния газ. И отново съветски газ.

Ситуцията се усложнява и от обстоятелството, че шефът на Булгаргаз е кадър на МЕТ. Самата МЕТ е направена от чиновници на Газпром /по лист утвърден от Милър/ с право да търгува и съветски газ и финансарана изначало от Газпром, с протекцията на Орбан. В компанията работят маджарски експерти, те покриват България. Така Българие се оказва в капан. Интересно че тези потенциали на терминала в Ревитуса са ангажирани от февруари до края на годината за всеки месец.
Защо Булгаргаз сама не е си осигурила потенциали е обоснован въпрос, за какво е спала, за какво не е сключила сама контракти за пряк импорт с американски или други компании, остава отворен.

Не виждам смели и радикални дейности в основаната конюнктура. Нито от Булгаргаз /между другото обект на нова процедура от Дирекция Конкуренция в ЕК/, нито управлението на министерството осъзнават проблемите. По същия метод - Булгартрансгаз Владимир Малинов е отдал на Газпром сериозно значими потенциали в българската директна система на Газпром, които затрудняват използването им от съперници. Можете да строите, колкото си желаете газопроводи и нова приемна инфраструктура на ВПГ, само че до момента в който не блокирате посредством наказания и то на европейско ниво, дъщерните стурктури и проксита на Газпром уравнението няма да сработи.

Никога не е проблем да купим алтерантивен газ, казусът е че Газпром няма да си даде непринудено пазарите. В същото време американските експортьори на ВПГ предлагата дълготрайно и преференциални контракти, само че Булгаргаз не се интересува. Скандално е, че Булгаргаз не е резервирал потенциали на Ревитуса, а вместо него го е направил МЕТ.
Тези още не са разбрали че сме във война.

Илиян Василев, Facebook

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР