Строят небостъргач в полите на Витоша Столичният общински съвет даде

...
Строят небостъргач в полите на Витоша Столичният общински съвет даде
Коментари Харесай

Строят небостъргач в полите на Витоша

Строят небостъргач в полите на Витоша Столичният общински съвет даде зелена светлина за построяването на небостъргач в полите на Витоша. Теренът, на който ще бъде издигната 77-метровата постройка, се намира на ъгъла сред бул. „ България ” и улица „ Борово ”. Според основния проектант на София Здравко Здравков постройката ще хармонира на градската среда, защото в региона имало и други високи здания.  Той обаче уточни, че е проблем желанието за издигане на 43- етажно оборудване в квартал „ Стреблище ”.

Стотици столичани излязоха на митинг против градежа на небостъргач (ВИДЕО)

Докато текат митинги против издигането на небостъргач на едно място, подобен се появява на друго. След два несполучливи опита, локалният парламент в София най-сетне реши да утвърди предлагането за градежа на над 70-метрова постройка на бул. „ България ” в региона на квартал „ Борово ”.

Ще спре ли строителството на небостъргач в полите на Витоша?

" В региона на кръстовището с " Тодор Каблешков " също има няколко високи здания. Вътре в комплекса се намират пет 22-етажни блока, тъй че въздействието в градската среда не е като висок небостъргач. Просто тя ще бъде вписана хармонично в целия бул.. Не считам, че тъкмо тази постройка е проблем ", уточни основният проектант Здравко Здравков.

Проблем обаче е над 120-метровата постройка, която може да изникне още веднъж да бул. „ България ”, само че в посока квартал „ Стрелбище ”. " Тя е 44-етажна и за нея се произнесе Върховен административен съд. Длъжни сме да уважим решението на съда ", уточни основният проектант. Достъпът на коли до към този момент утвърдената висока постройка на бул. „ България ” ще се реализира посредством локално платно, което занапред общината ще построява.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР