Строителят на интерконектора България-Гърция пое ангажимент до края на другата

...
Строителят на интерконектора България-Гърция пое ангажимент до края на другата
Коментари Харесай

Шишков: Строителят пое ангажимент до края на другата седмица да приключи първи етап от строителството на интерконектора

Строителят на интерконектора България-Гърция пое ангажимент до края на другата седмица да завърши с дейностите, които се изискват за първия стадий от построяването му, тъй че да можем да го въведем в употреба. Това съобщи министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков по време на втората част от инспекцията на строителството на оборудването в Диспечерския център до с. Стамболийски, Хасковска област.

В инспекцията вземат участие и началникът на ДНСК Деляна Панайотова, както и регионалните шефове на Стара Загора, Хасково и Кърджали.

Веднага, откакто приключат дейностите по първия стадий, ще бъдат импортирани и утвърдени така наречен екзекутиви или минимални отклонения от плана и ще се подпише акт 15, след което документите ще бъдат импортирани в ДНСК за Държавна приемателна комисия, изясни процедурата министърът. И изрази вяра, че доста бързо след внасянето на документите ще се стигне и до позволение за прилагане. „ За последните 2-3 седмици след първите ни диалози, строителят е постъпил извънредно отговорно и имаме много сериозен прогрес “, съобщи арх. Шишков. И добави, че с помощта на разделянето на обекта на стадии става допустимо стартирането му в границите на идващите десетина дни.

Той беше безапелационен, че в това оборудване не може да бъде изработен компромис с нищо във връзка с сигурността и всички детайли, които са част от технологията по първия стадий, ще би трябвало да бъдат построени напълно и качествено.

В момента се асфалтира довеждащият път до оборудването, като се чака той да бъде приключен до края на другата седмица. Има към този момент подписани контракти с електроенергийния оператор и ВиК сдружението, като е построена и инфраструктурата.

Областните шефове на Кърджали, Хасково и Стара Загора оповестиха, че общините към този момент са почнали да дават позитивни мнения за дейностите от първия стадий. В четвъртък в 14 часа всички участници в строителството са поканени на среща в Министерството на районното развиване и благоустройството, с цел да бъде регистриран напредъкът по построяването на интерконектора.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР