Строителството не е спирано, работи се усилено През месец юли

...
Строителството не е спирано, работи се усилено През месец юли
Коментари Харесай

Зам.-министър Валентин Граматиков: През юли догодина ще е готов северният обход на Бургас

Строителството не е спирано, работи се интензивно

През месец юли следващата година се чака да бъде подготвен северният обходен път на Бургас, който ще изведе трафика от Автомагистрала „ Тракия ", заобикаляйки града. Така за новия туристически сезон, пътуващите към курортите северно от Бургас, както и тези към Варна, ще минават през напълно нов маршрут, като от София до Слънчев бряг ще се движим по автомагистрала и четирилентов път, без тапи.

В това се увери заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Валентин Граматиков, който през днешния ден инспектира обекта, дружно с шефа на Областно пътно ръководство - Бургас инж. Митко Порязов и Иван Иванов - изпълнителен шеф на компанията реализатор „ Пътстрой ВДХ " -Бургас ЕООД и регионалния шеф на Бургас проф. Мария Нейкова.

Към днешна дата е прокарано на стадий „ земно легло " към 90% от трасето, което е с обща дължина 4,7 км. На обекта се работи интензивно, не е спирано, каквато теза постановат някогашните ръководещи ", установи зам.-министър Граматиков, който беседва и с служащите, които му споделиха задоволството от работата си. В напреднала фаза е строителството на надлеза над Автомагистрала „ Тракия ", както и пътен възел вид „ тромпет " в посока Сарафово. Изпълнени са изкопно-насипни работи, положени са дренажни и отводнителни системи, колектор, водостоци и други Строят се и плануваните по плана местни платна. Отсечката ще бъде с две платна, с по две ленти за придвижване. Планирани са общо 4 пътни възела. Стойността на плана е 57 млн.лв. с Данък добавена стойност, обезпечени от държавния бюджет.

„ Изключително съм удовлетворен от това, което виждам, а то е, че строителството не е спирано, то се извършва в период, всичко е разплатено ", съобщи зам.-министър Граматиков и категорично акцентира, че строителните действия не престават с нужните темпове. Той се ангажира да спомага за издаване на разрешителните за градеж, нужни за пренасяне на инженерните мрежи по трасето - електропроводи, водопроводи и оптична мрежа.

„ Три от четирите огромни уреди по трасето към този момент са построени, което е значимо за напредъка на плана. Със северния обход ще разтоварим входа на Бургас и ще се облекчи придвижването ", съобщи инж. Митко Порязов. Той осведоми, че е планувано и създаване на улично осветяване по целия път.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР