Строителството на всичките осем стадиона, които ще приемат мачовете от

...
Строителството на всичките осем стадиона, които ще приемат мачовете от
Коментари Харесай

УНИКАЛНО: Вижте как Катар построи стадион от 974 корабни контейнери

Строителството на всичките осем стадиона, които ще одобряват мачовете от Световното състезание по футбол през 2022 гoдина в Катар, към този момент е приключено. Това разгласи по време на онлайн кръгла маса генералният шеф на организационния комитет Насер Ал-Хатер, представен от ТАСС.

В събота домакините от оповестиха за завършването на стадион " Рас Абу Абуд ", който е преименуван на стадион " 974 ". Съоръжението е получило името си поради броя на корабните контейнери, употребявани при строителството. Този номер е и интернационалният телефонен код на Катар.

Стадионът е с потенциал 40 000 фенове и ще бъде хазаин на седем мача от Мондиала. Той ще бъде открит на 30 ноември с дуела сред ОАЕ и Сирия от Купата на арабските народи.
свързани новини2883на 20.11.2021
" Година преди началото на Световното състезание на драго сърце оповестявам, че строителството на всички игрища е приключено. " Лусаил " е подготвен, работи се още към него. Всичките осем стадиона са подготвени. Хубаво е, че те са приключени една година преди Световното състезание ", сподели Ал-Хатер.

Той обаче се затрудни да каже кой ще взе участие в мача на откриването на най-големия стадион на Световното състезание.

Ал-Хатер също изрази убеденост, че построяването на инфраструктурата за Мондиала ще бъде приключено преди началото на шампионата. " Уверени сме, че всички строителни работи ще бъдат приключени - транспортната и друга инфраструктура ще бъдат подготвена ", сподели той.

Уникалната логистика ще бъде отличителна линия на идното Световно състезание. Феновете ще могат елементарно да участват на два мача, които се организират в един и същи ден в разнообразни градове като заобикалят дългите пътувания, защото оптималното разстояние сред стадионите е единствено 56 км.

Ще отнеме не повече от час на последователите да стигнат от едно оборудване до друго. Срещите ще се проведат в пет града - Доха, Ал-Хор, Лусаил, Ал-Райян и Ал-Вакра, на осем стадиона: " Халифа ", " Ал-Джанубе ", " Ал-Байт ", " Едюкейшън Сити ", " Ахмад бин Али ", " Ал-Тумаме ", " 974 " и " Лусаил ", написа " Телеграф ".

Световното състезание ще се организира от 21 ноември до 18 декември идната година. Отборите на Аржентина, Белгия, Бразилия, Германия, Испания, Сърбия, Франция, Хърватия, Швейцария, Дания, Англия и Нидерландия към този момент се класираха за Мондиала, а ще взе участие като хазаин на шампионата.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР