Строителството на ваканционния комплекс до плажа Алепу спира, разпореди шефът

...
Строителството на ваканционния комплекс до плажа Алепу спира, разпореди шефът
Коментари Харесай

ДСНК спира строежа до плаж Алепу заради груби нарушения

Строителството на ваканционния комплекс до плажа Алепу стопира, разпореди шефът на Дирекция народен строителен надзор (ДНСК) арх. Иван Несторов.

Днес той дойде на незабавна инспекция по морето по предписание на премиера Бойко Борисов. Заедно с него са специалисти от РДНСК - Бургас, Службата по геодезия, картография и кадастър, които в елементи ревизират сигналите за строителните дейностите, които се извършват на къмпинг "Градина ", в региона на къмпинг "Арапя " и плаж "Алепу ".

Именно там инспекцията на място откри груби нарушавания на законодателството, както и неспазване на поетото обвързване за поетапност на строителните действия. По проект в началото е трябвало да бъде приключено брегоукрепването на пътя, а по-късно да се премине към строителните действия - създаване на три здания с РЗП към 8000 кв./м.

Инвеститорът обаче не е спазил условията при построяването на брегоукрепването. Той е трябвало да уведоми Геозащита и извърши други условия, само че не го е направил, сподели арх. Несторов.

Заповедта му ще бъде издадена от през днешния ден, само че ще влезе в действие от понеделник, посочи Несторов, представен от burgasinfo.com.

Директорът на ДНСК ще обиколи цялото Черноморие. Целта е да бъде направена цялостна инспекция на градежите по морето. Заедно с арх. Несторов са чиновници от локалната дирекция за строителен надзор в Бургас и Службата по геодезия, картография и кадастър.

Подробно ще бъдат тествани всички сигнали за строителни действия и в къмпинга "Градина ", и къмпинга "Арапя ", сподели Несторов. За плажа "Алепу " от понеделник ще бъде обследвана цялата документи, с цел да се откри дали става въпрос за подсилване на остаряло свлачище, както твърди вложителят, или се строи постройка, която ще е част от ваканционен комплекс. След инспекцията по цялото Южно Черноморие ще бъдат взети и нужните ограничения.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР