Строителството на сградата „Златен век“ в столичния квартал „Лозенец“ продължава,

...
Строителството на сградата „Златен век“ в столичния квартал „Лозенец“ продължава,
Коментари Харесай

Строителството на сградата Златен век в столицата продължава

Строителството на постройката „ Златен век “ в столичния квартал „ Лозенец “ продължава, макар мнението на ДНСК, че разрешителното за градеж на компанията „ Артекс” е изтекло. Това сподели инспекция на „ Хоризонт “.

Видимо по постройката строителните работи не престават - на последния досега етаж е построен кофраж, на върха работи бетон помпа.

От ДНСК обясниха за „ Хоризонт”, че издаденият предходната седмица констативен акт от строителния надзор предстои на обжалване в 7-дневен период, преди да бъде издадена заповед за прекъсване на градежа. Този период изтича в нула часа на 29 юни, прецизираха от ДНСК и още веднъж припомниха позицията на държавния надзор, че разрешителното на „ Златен век” е изтекло на 11 януари предходната година, като след тази дата всичко, което е издигнато е нелегално и предстои на унищожаване, а точно последният 21 етаж.

Днес сутринта от „ Артекс “ стачкуваха пред Министерския съвет с гледище градежът на постройката да продължи, като съгласно компанията разрешителното е годно най-малко до ноември 2022 година

Компанията е подала иск в Административен съд - София с молба съдът да откри, че разрешението за градежа е годно до ноември 2022 година и че компанията има право да осъществя градежа във типа и размера, според това позволение.

От „ Артекс “ са подали и искане до началника на ДНСК арх. Влади Калинов за преустановяване на административното произвеждане за прекъсване на градежа, с оглед съществуването на към този момент висящо правосъдно произвеждане.

„ Това, което се случи оня ден, е извънредно неприятен знак за всички вложители. Ние ще защитим правата си в съда в лицето на ДНСК обаче за „ Артекс инженеринг “ се основават непреодолими спънки, което води до многомилионни загуби за компанията. Обръщаме се към всички институции с зов да не се позволява по отношение на нашата компания нова демонстрация на административен произвол “, съобщи арх. Пламен Мирянов от управата на „ Артекс “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР