Строителството на небостъргачи в София да бъде разрешено само на

...
Строителството на небостъргачи в София да бъде разрешено само на
Коментари Харесай

Главният архитект на София предложи три места за небостъргачи

Строителството на небостъргачи в София да бъде позволено единствено на три места - в региона на Централна жп гара, на бул. " Цариградско шосе " след 7-ми километър (около и след " Интер експо център " ) и на Околовръстното шосе в покрайнините на ж. к- " Люлин " - там където свършва бул. " Царица Йоанна ". Това гласят промени в Закона за устройството и застрояването на Столична община, показани от основния проектант на София Здравко Здравков на полемика в Централния дом на архитекта, заяви Градът.бг.

Той стимулира избора на специалистите с желанието да не се скрива гледката към Витоша планина.

В комплексните градски (обслужващи) центрове от първо, второ и трето " А " равнище, където в този момент няма ограничаване за височината, ще се разрешават здания до 125 метра. А във всички останали елементи на София - до 75 метра (вкл. в комплексните центрове от трето " Б " равнище и в смесените многофункционални зони, които не попадат в комплексните центрове).

По настоящия Общ организационен проект на София има десетина сложни обслужващи центрове от първо, второ и трето " А " равнище, където ще работи новото ограничаване за височина до 125 метра: в региона на " Хладилника ", към ИПК " Родина ", в региона на бул. " Цариградско шосе " и Околовръстния път, на територията на някогашната научно-производствена зона " Средец " в регион " Красно село ", някогашната научно-производствена зона " Орион " северно от бул. " Сливница ", региона на бул. " Сливница " и Околовръстното шосе.

Всички подробни устройствени проекти (ПУП) за здания с височина над 75 метра ще се утвърждават от Столичния общински съвет.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР