Строителството на магистрали и ремонта на пътища ще бъде обсъдено

...
Строителството на магистрали и ремонта на пътища ще бъде обсъдено
Коментари Харесай

Публично ще се обсъжда строежа на магистрали и ремонта на пътища

Строителството на автомагистрали и ремонта на пътища ще бъде разисквано обществено пред жителите. Срещата сред виновните институции ще се излъчва на страницата на вицепремиера и министър на районното развиване Гроздан Караджов във Facebook на 13 януари.

За 9 часа в четвъртък той привиква работно съвещание за развиването на стратегическите инфраструктурни обекти и новата стратегия за ремонт на пътищата.

В него ще вземат участие управленията на организация " Пътна инфраструктура ", в това число шефовете на дирекции, на Института по пътища и мостове и на държавната компания " Автомагистрали " ЕАД.

Вицепремиерът Караджов ще сложи няколко съществени тематики, които за първи път ще се обсъдят пред жителите.

Едната е обвързвана с плановата подготвеност на всички стратегически инфраструктурни обекти , реалистични периоди за правене на механически планове и планирано финансиране.

Другата се отнася с препоръчаните от пътната организация пътни сектори за главен и предпазен ремонт през 2022 година по новата 4-годишна стратегия за възобновяване на републиканската пътна мрежа.

Трета тематика, която ще бъде разисквана е обвързвана с новата процедура за настоящ и предпазен ремонт на пътната мрежа , която следва да бъде оповестена.

Последният въпрос, който ще бъде дискутиран е тол системата. В момента тя обгръща само автомагистралите и първокласните пътища. Така камионите разрушават второкласните и третокласни пътища, които употребяват гратис, за сметка на притежателите на леки коли, които заплащат винетки за потреблението на цялата републиканска пътна мрежа.

Гражданите ще имат две седмици, в които ще могат да вършат оферти за включване в програмата на други пътища, в това число като изпращат фотоси и видеоматериали.

Окончателният лист ще бъде оповестен на уеб страницата на министерството и на АПИ.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР