Строителството на дългоочаквания Югоизточен обход на Пловдив ще стартира между

...
Строителството на дългоочаквания Югоизточен обход на Пловдив ще стартира между
Коментари Харесай

Случва се! Махат последната пречка пред Югоизточния обход на Пловдив, първата копка – през септември

Строителството на дълго чакания Югоизточен обход на Пловдив ще започва сред 15 и 30 септември. Кметът Костадин Димитров още преди месец съобщи, че всички проблеми сред НКЖИ и АПИ са изчистени, а в този момент остава да се отстрани и последната спънка.
Прочетете още
На 12 септември Общинският съвет би трябвало да вземе решение, с което да се подари още един парцел на Агенция „ Пътна инфраструктура ”.  Той е от величина от 476 кв.м, а на предходното съвещание бяха дарени два други парцела с обща повърхност от над 2100 кв.м.   С новия парцел ще може да се изкара и строително позволение, а от компанията реализатор „ Трейс груп холд ” да стартират построяването на новия лъч. Дейностите ще започват от страната на Ягодовоско шосе към Асеновградско.

„ Положихме ужасно доста старания да имаме опция да създадем първата копка. Толкова сме във вътрешността в нещата на АПИ, че им спомагаме за всеки един документ.  Не единствено от Общината, само че и от пловдивските районни звена.  Имаше над 50  казуса по целия план. Успяхме за 6 месеца да ги решим, защото 4 години не беше мърдал този план “, сподели неотдавна кметът Костадин Димитров.

Припомняме, че към този момент трета година се чака да стартира Югоизточния обход на Пловдив. За него има извършена социална поръчка и определен реализатор в лицето на „ Трей груп холд “. Сумата е за над 40 млн. лв., само че евентуално тя ще бъде индексирана, защото офертата е от 2021 година.

Новата пътна връзка би трябвало да изкара директния трафик от града, като целият кръг на Околовръстното на Пловдив към този момент ще бъде приключен.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР