Строителството на АЕЦ Белене не е екологична заплаха. Тази позиция

...
Строителството на АЕЦ Белене не е екологична заплаха. Тази позиция
Коментари Харесай

АЕЦ Белене не е екологичен проблем, увери Нено Димов

Строителството на АЕЦ " Белене " не е екологична опасност. Тази позиция съобщи министърът на околната среда и водите Нено Димов в ефира на Нова.

Той изясни, че ведомството има всички нужни документи, които могат да подсигуряват екологичната сигурност на градежа. " Имаме всички документи и процедурата е спазена ", увери екоминистърът.

" Има оценка за въздействието върху околната среда по отношение на плана за АЕЦ " Белене ". Тя е спазила напълно интернационалното законодателство, в това число българското ", успокои министър Димов.

" От тази позиция сме спазили изцяло процедурата. Имаме всички документи от екологична позиция ", безапелационен беше Димов.

Той обаче се застрахова, обяснявайки, че когато приказваме за реактори, по-скоро е въпрос, които визира министерство на енергетиката. Така Димов съобщи, че казусът с мястото, където ще се съхраняват отпадъците, е от компетенциите на Министерство на енергетиката.

" Щом има оценка за въздействието, която е настояща, значи, че от екологична позиция не е рисково да се построи АЕЦ " Белене ", отсече мин. Димов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР