Строителството на АЕЦ „Аккую“ тече по план, а управляващите в

...
Строителството на АЕЦ „Аккую“ тече по план, а управляващите в
Коментари Харесай

Турция е издала основния лиценз за строителството на втори блок на АЕЦ „Аккую“


Строителството на АЕЦ „ Аккую “ тече по проект, а ръководещите в Турция са издали главния лиценз за строителството на втори енергиен блок. Това оповестява в изявление за Bloomberg министъра на енергетиката и естествените запаси на Турция Фатих Донмез.

„ Проектът за АЕЦ „ Аккую “ се реализира в сходство с проектите...Преди дни регулаторът ни издаде строителната лицензия за втори блок, като през предходната година беше издадено лимитирано позволение за втори блок “, споделя той. В тази връзка Донмез показва вяра, че с приемането на лицензията, „ строителството на площадките на двата блока ще продължи с ускорени темпове “.

Турският министър припомня, че през юли дружно с ръководителя на „ Росатом “ Алексей Лихачов персонално са инспектирали строителството на площадката на АЕЦ „ Аккую

„ Разчитаме, че през 2023 година първият блок ще стартира работа “, е добавил министъра.

В коментар на въпрос за ориста на АЕЦ „ Синоп “ в северната част на страната, Донмез показва, че „ той (този проект) е спрян заради нецелесъобразността “ за Турция от страна на изпълнителя.

„ Консорциумът, в който влиза японски вложител ни показа технико-икономическата аргументация. Но от изследването стана ясно, че предлагането не ни пасва нито по периоди, нито по стойност. Проектът на дадения стадий е спрян “, е съобщил министъра.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР