Строителният сектор става приоритет за Румъния през следващите 10 години,

...
Строителният сектор става приоритет за Румъния през следващите 10 години,
Коментари Харесай

Строителният сектор става приоритет за Румъния през следващите 10 години

Строителният бранш става приоритет за Румъния през идващите 10 години, като таксите в сферата ще паднат от 41,5 % на 21,25 на 100, а вноските за обществено обезпечаване за служащ ще бъдат понижени с 3,75 %. Това заяви нощес министърът на финансите Еуджен Теодорович, оповестяват румънски медии, представени от Българска телеграфна агенция.

Министърът съобщи, че държавното управление е подписало протокол с работодателите, с който строителството се афишира за предпочитан бранш за националната стопанска система. " В продължение на 10 години този бранш ще се употребява със серия облекчения. На процедура ще бъдат понижени таксите, които през днешния ден възлизат на 41,5 %, до 21,25 на 100. (...) В този интервал вноската за обществено обезпечаване се понижава с 3,75 % за физически лица, които осъществят доходи от заплати и приравнени към заплати от действия в бранша на строителството ", съобщи министърът, представен от организация Аджерпрес.

Той заяви, че с държавно разпореждане е била основана и законова рамка за установяване на минимална работна заплата от 3000 леи (1262 лева.), както е планувано в упоменатия протокол.

Еуджен Теодорович означи, че всички работещи в бранша остават обезпечени както в опазването на здравето, по този начин и за пенсии, макар оповестените понижения в таксите.

През ноември представители на Федерацията на притежателите на строителни компании предизвестиха, че сегашната рецесия в строителния бранш може да тласне стопанската система на страната към криза. Те желаеха от държавното управление дотации и данъчни облекчения, с цел да усилят заплатите в бранша и да спрат бягството на строителни служащи в чужбина. Сред настояванията им бе и минимална заплата от 500 евро в бранша с общо облагане от 20 на 100 по отношение на настоящето близо 45 %, напомня в. " Адевърул ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР