Строителният предприемач Велико Желев и собственик на Хидрострой, който бе

...
Строителният предприемач Велико Желев и собственик на Хидрострой, който бе
Коментари Харесай

Шефът на Хидрострой е задържан за изнудване

Строителният бизнесмен Велико Желев и притежател на " Хидрострой ", който бе арестуван в понеделник вечерта в столицата, е упрекнат в изнудване. Още двама души се проверяват от Софийската районна прокуратура за изнудване на някогашен техен чиновник. Първоначално обвиняването е било за телесна щета, само че по-късно към него е прибавена и насила. Данните сочат, че тримата са притискали служителя да подпише документ с погрешно наличие, разгласи зам. -районният прокурор на София Борислав Георгиев. Възложено е на Министерство на вътрешните работи да бъдат открити другите лица и те да се издирят. " Пострадалото лице е разпитано. Принудата е във връзка имуществено предписание - вдишване на отговорности при дружествени взаимоотношения ", сподели Георгиев. Той посочи, че става дума за лека телесна щета, за които потърпевшият има документи.> Прокурорът Борислав Георгиев излезе с детайлности по следствието
В офиса на предприемача на столичния бул. " Цар Освободител " бе осъществен обиск в негово наличие в понеделник вечерта. До среднощ са осъществени претърсвания, обиски, конфискувани са материални доказателства - компютри и документи. Предстои наблюдаващият прокурор да извърши оценка на доказателствата.
" Хидрострой " е измежду фирмите, получили предплатени заплащания за строителството на автомагистрала " Хемус ". Прокурор Борислав Георгиев изясни, че до този миг няма информация за нарушавания, свързани със строителството.
Компанията, дружно с други сдружения също благосъстоятелност на Желев, е в консорциума построил Северната скоростна дъга на София. От този градеж се заинтересува прокуратурата, откакто през предходната седмица инспекция на Министерството на районното развиване откри редица нарушавания, в това число понижаване с към 30% на дебелината на асфалта.
" Арестът на Велико Желев ме изненада, тъй като огромният проблем в строителството и нередностите в пътния бранш са на страната като възложител. Именно тя е позволила нелегално строителство при ремонтите на републикански пътища в интервала от 2018 до 2021 година, извършвайки главен ремонт, прикрит като настоящ. По този метод е нямало никакъв надзор ". Това разяснява пред БНР служебният министър на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков.
Желев е считан за непосредствен до някогашните ръководещи от ГЕРБ и депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. По време на ръководството на Бойко Борисов неговият бизнес се разрасна. Освен това предприемачът купи и компанията " Водстрой " -98, свързвана с Пеевски. Това сдружение стана част от " Хидрострой ", чийто притежател е Желев.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР