Строителният предприемач и филантроп Игнат Канев е приел предложението на

...
Строителният предприемач и филантроп Игнат Канев е приел предложението на
Коментари Харесай

Университетската болница в Русе ще се казва Канев


Строителният бизнесмен и човеколюбец Игнат Канев е приел предлагането на управлението на лечебното заведение, то да носи неговата семейството.

Решението болничното заведение да бъде кръстена на името на огромния донор е поради непрекъснатата финансова и морална поддръжка, която оказва Игнат Канев в разнообразни сфери, само че най-много в медицината и образованието. Припомняме, че посредством фондация Канев бяха обезпечени средства в размер на 500 хиляди лв. за ново детско поделение в университетската болница, което беше намерено през септември. Преди това с подаяние от 20 хиляди лв. за най-малките пациенти беше направена детска площадка в болничния двор.

Очаква се предлагането русенската болница да се споделя Канев, публично да бъде признато на 7 декември, когато ще се организира Общо заседание на акционерите. На него би трябвало да се гласоподава новото название на лечебното заведение. Ще има представител и на Министерството на здравеопазването, което към този момент е дало пoложително мнение, съобщи dunavmost.com.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР