Строителният предприемач Александър Ваклин, който бе посочен като подател на

...
Строителният предприемач Александър Ваклин, който бе посочен като подател на
Коментари Харесай

Преди да подаде сигнал, Александър Ваклин потърсил кмета на "Младост" по "човешки начин"

Строителният бизнесмен Александър Ваклин, който бе посочен като адресант на сигнала против кмета на " Младост " Десислава Иванчева от юристите й, първо потърсил " хора, които я познават ", а откакто схванал, че " всичко е за пари " подал тъжба до Административния съд.

Това сподели самият той пред Би Ти Ви. Ваклин е главен очевидец на прокуратурата по обвиняването против Иванчева за взимане на рушвет в изключително огромни размери.

По данни на обвиняването Иванчева е поискала 500 хиляди евро от Ваклин, като във вторник е била предадена сумата от 70 хиляди евро. " Никога не сме възнамерявали да й дадем сумата ", сподели още предприемачът. Така той удостовери ролята си при следствието на профилираната прокуратура и антикорупционната комисия, което до момента не бе направено от публични лица.

Днес съдът остави в ареста кмета на " Младост " и помагачите й - зам.-кмета Биляна Петрова и медиатора Петко Дюлгеров. Тримата бяха арестувани при показна акция във вторник. Според отбраната на Иванчева 70-те хиляди евро са били върнати на Ваклин, само че от прокуратурата отхвърлиха.

Александър Ваклин е шеф на сдружението " Ваклин груп " по чието искане в средата на 2017 година основният проектант на София е разрешил две промени на подробни устройствени проекти на имоти в местността " Камбаните " в регион " Младост ". За да продължи процедурата смяната би трябвало да бъде обявена на заинтригуваните лица от районния кмет.

По думите на Ваклин Десислава Иванчева не издала уведомлението в продължение на 10 месеца. Тогава той потърсил " хора, които я познават, с цел да я попита чисто човешки " за какво приема " персонално " неговия план и по " нейна експлицитна заповед " не се издава съобщение. " Тогава разбрах, че всичко е за пари ", сподели Ваклин. Пред малкия екран той сподели още, че по-късно е подал тъжба до Административния съд и прокуратурата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР