Строителният бранш трудно може да спази сроковете за изпълнение на

...
Строителният бранш трудно може да спази сроковете за изпълнение на
Коментари Харесай

Експерт: Липса на кадри в строителство застрашава сроковете за енергийна ефективност

„ Строителният отрасъл мъчно може да съблюдава периодите за осъществяване на другите проекти за енергийна успеваемост в период до 2026 година поради забавените проекти за възобновяване и резистентност и прекратени стратегии за декарбонизация на постройките. “ Това предизвести специалистът Цвета Наньова, като регистрира, че действително милиарди левове ще би трябвало да бъдат усвоявани за съкратени периоди, а забавянето е повече от три години.

„ Ще стане ужасно с осъществяването на всичките тези стратегии. Всичко се струпва и цялостното осъществяване на стратегиите по Плана за възобновяване и резистентност ще би трябвало да бъде изпълнено в границите на година и половина, най-много две. Има редом с това инвестиция над 1 милиарда лв. за общински планове, които са също със период на осъществяване до 2026 година. Строителният бранш е изказвал огромни терзания за неналичието на фрагменти, тъй че мъчно ще влязат в нужните срокове  за осъществяване " ”, съобщи Наньова пред БНР.

Според нея неналичието на непрекъсната капиталова стратегия за енергийно възобновяване на сградния фонд ще задълбочава казуса:

„ Има нужда да има една непрекъснато настояща стратегия с непрекъсната поддръжка от обществения запас - това е фокусът, тъй като не е належащо да ги убеждаваме хората. Те от дълго време са разбрали, че най-евтината сила е спестената сила. Затова свидетелства и статистиката от последното броене – единствено за последните 10 години в България над 50 % от притежателите са сменили дограмата си с енергоефективна “.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР