Строителните работници, които са извършвали малък ремонт в сградата на

...
Строителните работници, които са извършвали малък ремонт в сградата на
Коментари Харесай

Шефът на пожарната в Пловдив: Разпитват в полицията работниците от покрива на „Душо Хаджидеков“

Строителните служащи, които са правили дребен ремонт в постройката на ОУ „ Душо Хаджидеков “, която пламна през днешния ден преди обяд, са открити.
Прочетете още
„ Те са в 4-то районно ръководство и дават пояснения. Вероятно повода е немарливост при осъществяване на работни действия! ", съобщи шефът на РДПБЗН – Пловдив комисар Георги Мангараков.

Огънят, опожарил покривната структура на едно от най-старите учебни заведения в Пловдив, е овладян. За благополучие няма жертви и потърпевши. Щетите обаче за огромни.

По първични данни, пламъците са тръгнали от служащи на покрива.

„ Сградата на учебното заведение има застраховка, която ще покрие вредите. Естествено няма да стане незабавно, само че учебното заведение ще бъде възобновено. Междувременно учениците ще бъдат трансферирани “, уточни кметът на Пловдив Здравко Димитров. В момента в постройката трябваше да стартират образование към 16 паралелки.

ОУ „ Душо Хаджидеков “ прави образование и в друга постройка в кв. „ Съдийски “, където ще бъдат преместени част от паралелките. Освен това, учебното заведение употребява партерни класни стаи в околните блокове до опожарената постройка, които също ще се употребяват за образование. Това изясни директорката на школото Грозденка Николова.

Множество полицейски екипи са отделили целия регион към учебното заведение, придвижването на коли е спряно. От учебното заведение са евакуирани 50 души, измежду които 10 украински деца, които са имали занятия по това време.

Още четете тук: 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР