Строителни работници от дружеството Автомагистрали - Черно море излизат на

...
Строителни работници от дружеството Автомагистрали - Черно море излизат на
Коментари Харесай

Работници от "Автомагистрали - Черно море" отново излизат на протест, блокират Ришкия и Айтоския проход

Строителни служащи от сдружението " Автомагистрали - Черно море " излизат на следващ митинг. Поводът за недоволството са неизплатени от страната над 27 млн. лв. за ремонта на Автомагистрала " Тракия ".

Те оповестиха, че на 30 март, от 12:00 ч., ще блокират придвижването в Ришкия и Айтоския проход. " Поводът за следващ път са направените от нас средства за ремонта на автомагистрала " Тракия " и неизплатени от държавното сдружение " Автомагистрали " ЕАД, директно подчинено на министъра на районното развиване и благоустройство.

Общото обвързване все още за обекта към сдружението от страна на възложителя - " Автомагистрали " ЕАД, посредством АПИ, е в размер на 27 644 902 лв. с Данък добавена стойност ", се показва в известието на пътностроителната компания до медиите. Протестът ще се организира макар обещанието на районния министър Гроздан Караджов скоро да се откри механизъм, с който да се заплати най-малко половината от дължимото.

На 28 март работещите в " Автомагистрали - Черно море " АД блокираха придвижването на Автомагистрала " Хемус " - Пътен възел Белокопитово.

" С цел отбягване на всевъзможни спекулации, заявяваме категорично, че нашите синдикални дейности нямат политически темперамент, а се борим само за опазване на трайните си работни места почтено възнаграждение ", означиха тогава чиновниците.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР