Строителни работници, бармани и сервитьори, общи работници и безработни. Това

...
Строителни работници, бармани и сервитьори, общи работници и безработни. Това
Коментари Харесай

Прокурор Галин Гавраилов: Ако има намесени висши служители от министерството, ще има повдигнати обвинения

Строителни служащи, бармани и сервитьори, общи служащи и безработни. Това са били лицата, които са „ наемани ” посредством фиктивни контракти в театъра в Разград. Те са били набирани от Борис Чилов и Атанас Георгиев. Те са били техни познати от родните им градове. Това заяви наблюдаващият прокурор след съвещанието в Окръжен съд.
Прочетете още
Пред магистратите застана притежателят на счетоводна къща " Суис Прумиум Системс " ООД Петко Писков, обслужваща театрите в Разград и Смолян.

В четвъртък за същата скица са задържани шефът на театъра в Разград Левон Манукян, медиаторът Атанас Георгиев и спътникът му Борис Чилов. Манукян бе освободен нощес против 50 000 лева гаранция, откакто е дал показания пред арбитър. Взет му е паспорта и няма право да напуща страната. Чилов също е освободен, откакто е дал показания. Георгиев е с непрекъсната мярка за неотклонение, която през вчерашния ден му наложи Окръжен съд. За него има задоволително данни, че е съпричастен към закононарушението - заграбване на близо 1 милион от владението на теотъра в Разград. 

„ Атанас Геоиргиев е набирал и представял лица на Писков. След това Георгиев е бил като инкасо – събирал е под лист пари от сякаш наетите лица. Мозъкът на интервенцията е Писков, защото той взе участие интелектуално в схемата. Установили сме повече от 60 лица, те попадат в описи, открити при ареста на Георгиев край Пловдив. От тези лица 41 са на контракт в театъра в Разград. Останалите 20 са други лица, свързани с театъра в Смолян. Спрямо тях не са повдигнати обвинявания ”, сподели прокурор Гавраилов.

Той съобщи, че следствието продължава в тенденция изясняване на обективната истина. Ще бъде тествано дали има и други лица, които са над Манукян и Писков, което да е чиновник на Министерството на културата.

„ Ако имаме доказателства ще бъде повдигнато обвиняване, стига да е от компетентността на Окръжна прокуратура ”, безапелационен бе наблюдаващия прокурор, като отхвърли да разяснява изнесеното по-рано през днешния ден събитие, че Манукян е имал срещи със чиновник на Министерството, който го е насочил към Писков.

„ Не може да се разяснява това събитие, защото нямаме доказателства против това лице. Това са единствено показания на Левон Манукян. Обясненията на един обвинен не е база за покачване на обвиняване.  Що се касае до фиктивно наетите, не е изключено да се издигнат обвинявания и на тях ”, сподели още Гавраилов.

Като изкупителна жертва пък бе разказан Петьо Писков от своя юрист. Според Славейко Сарафимов 40-годишният специалист не е имал никакви незаконни планове, когато е създавал софтуерът, с който са работели театрите. Нещо повече, юристът съобщи, че с цел да се стигне до заплащане на колосалните заплати е било належащо тройна идентификация, една от които е на върховен чиновник от Министерството.

„ Нито един човек, от тези 60 индивида не е назначен в неговата компания. Клиентът ми е експерт, написал код за стратегия. Самата стратегия е основана, с цел да генерира документи и нищо повече. Писков е измислил един артикул, само че до там. Този артикул е употребен с незаконни цели. Никой не познава клиента ми. Дори при срещата на господин Манукян със служителя от Министерството, на никое място не се споделя за взимане на някакви пари. Прокуратурата прави някакво съмнение, само че без доказателствени средства. Писков е нямал директен достъп, няма по какъв начин посредством програмата му да прави платежни нареждания. Той написа кодовете и като подобен, когато има проблем с работата на програмата, той е задължен да се намеси. Така е издирван за помощ от шефа, поради проблем. За мен Писков неточно е упрекнат, единствено тъй като е основал един програмен продукт, употребен от друго лице с незаконни планове ”, сподели юрист Сарафимов.

Въпреки добре издържаната защита на отбраната, ръководителят на правосъдният състав не почете настояването на Писков за по-лека мярка. Той бе върнат в ареста, където ще остане до 8 октомври, когато ще се изправи пред Апелативен съд. По-висшата инстанция ще реши дефинитивно, дали 40-годишният пазарджиклия ще остане за непрекъснато в ареста.

 
Собственикът на счетоводна къща " Суис Прумиум Системс " ООД Петко Писков бе доведен през днешния ден с белезници в съда. 40-годишният мъж от Пазарджик е един от обвинените в схемата за източване на милиони от Министерството на културата през фиктивни контракти. В четвъртък за същата скица са задържани шефът на театъра в Разград Левон Манукян, медиаторът Атанас Георгиев и спътникът му Борис Чилов. Манукян бе освободен нощес против 50 000 лева гаранция, откакто е дал показания пред арбитър. Взет му е паспорта и няма право да напуща страната. Чилов също е освободен, откакто е дал показания. Георгиев е с непрекъсната мярка за неотклонение, която през вчерашния ден му наложи Окръжен съд. За него има задоволително данни, че е съпричастен към закононарушението - заграбване на близо 1 милион от владението на теотъра в Разград.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР