Строителни компании от Централна Европа проучват локации, подписват договори и

...
Строителни компании от Централна Европа проучват локации, подписват договори и
Коментари Харесай

Централноевропейски компании се готвят да спечелят милиарди в Украйна

Строителни компании от Централна Европа изследват местоположения, подписват контракти и стартират работа по планове надълбоко в раздираната от пълномащабна война Украйна и повода е една - те се борят да станат част от възобновяване на страната, което ще коства стотици милиарди долари, написа " Ройтерс " в собствен материал.

Контекст : Последната огромна война в Европа - тази в някогашна Югославия, остави след себе си вреди за сред 50 милиарда и 150 милиарда $. Сега обаче приказваме за спор, който се развива на в пъти по-голяма територия и се води с в пъти по-мощни оръжия.
 Завръщане в столицата, растеж на наемите на жилища: Какво се случва да имотния пазар в Украйна?
Завръщане в столицата, растеж на наемите на жилища: Какво се случва да имотния пазар в Украйна?

Хората не престават да се завръщат и брокерите го усещат

Според общата оценка на украинското държавно управление и Световната банка за възобновяване на вредите ще са нужни 411 милиарда $ или 2,6 пъти Брутният вътрешен продукт на страната за 2022 година
 Снимка 619684
Източник:

За последно е имало толкоз работа по превръщането на бойните полета назад в градове, села, аграрни площи и инфраструктура през 1945 година - след края на Втората международна война.

Откъде ще дойдат парите: В Украйна са безапелационни, че след края на спора Русия ще би трябвало да заплати за стореното - посредством блокираните ѝ в чужбина активи. Все още дефинитивно решение в тази посока няма, като при всяко състояние ще забележим съществено присъединяване на западни донори.
 Русия стартира да търгува с металите на Украйна, ето кой е апетитен за покупател
Русия стартира да търгува с металите на Украйна, ето кой е апетитен за покупател

Какви опасности крие бизнесът с анексираните райони?

Детайли : Повечето планове, които се осъществят сега в Украйна, са свързани с сериозна инфраструктура, потърпевша от нашествието.

" Именно страните, които не се опасяват да работят в Украйна в този момент ще са тези, които ще са на челна позиция ", разяснява формалният представител на чешкото държавно управление по въпросите на възобновяване на Украйна Томаш Копечни.
 Снимка 619683
Източник:

Прага ще подкрепя с по 23,5 млн. $ на година локалните компании, които се пробват да осъществят планове в Украйна, като програмата е планувана до 2025 година
 Германската Rheinmetall желае да влага €200 милиона за построяването на цех за танкове в Украйна
Германски оръжеен тръст желае да влага €200 милиона за построяването на цех за танкове в Украйна

Компанията е производител на известните танкове Leopard

Копечни разяснява пред " Ройтерс ", че началната фаза на възобновяване на Украйна " към този момент е в ход " и приходите на ангажираните чешки компании ще се усилят неведнъж през идващите години.

Една от тях е Dekonta, която има опит с разчистването на остарели руски военни обекти и в този момент избира местоположения за 11 пречиствателни станции.
 Снимка 619685
Източник:

Полската банка Pekao SA пресмята, че строителните планове в прилежаща Украйна може да се трансфорат в подтик за $45,6 милиарда $ (3,8% от БВП) за стопанската система на страната.
 Тези сектори завоюваха най-вече от войната в Украйна
Тези сектори завоюваха най-вече от войната в Украйна

Агресията на Русия против Украйна и глобите против Москва нанесоха тежък удар по международната стопанска система, само че има цели сектори, които съществено печелят от войната

Над 2300 локални компании са изразили предпочитание да се включат във възобновяване на Украйна, като също така бизнесът от Южна Корея, Япония и Англия предлага партньорства точно поради по-доброто познаване на изискванията във воюващата страна.

В случая значим фактор е, че икономическите начинания в Прага и Варшава са на фона на мощна политическа и военна поддръжка.

От друга страна : Ако едни виждат неповторима опция за бизнес, други (чиновници) виждат неповторима опция за рушвети. Украйна още преди Майдана и всичко последвало след него беше страна с големи корупционни проблеми и неефективни институции. През последните години и изключително след началото на войната станаха факт някои рационализации, само че ръководството на фондовете за възобновяване на страната ще е тестване за прозрачността на администрацията.

Индексът на Transparency International за усещанията за корупция слага Украйна на 116-о място, доста под съседките ѝ от Европейски Съюз.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР