Строителни фирми си отпускат 1,5 млрд. лева за поддръжката на

...
Строителни фирми си отпускат 1,5 млрд. лева за поддръжката на
Коментари Харесай

Регионалният министър разкри нови схеми, този път с магистрала Тракия

" Строителни компании си отпускат 1,5 милиарда лв. за поддръжката на пътищата. Това съобщи министърът на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова по време на конференция.

Под прикритието на настоящ ремонт в действителност се прави главен ремонт на пътища, уточни тя, представена от Евроком.

Според нея по тази метод се редуцират гаранционните периоди. В разбора, който е изработен, е открито и нарушаване при ремонта на Автомагистрала " Тракия ". За правата е планувано да се прави главен ремонт за 95 млн. лв.. В момента е поискана друга сума - за 207 млн. лв. и то не за главен ремонт.

" В същия отчет са упоменати и пътищата, които са в неприятно положение. Ние се сблъскахме с извънредно смущаващи обстоятелства. Хронологията е 76 обекта, които са били в този отчет през 2018г. и са разказани като пътища в неприятно положение. За 13 от тях е имало прокет за главен ремонт. Държавата тогава е правила разбор на обстановката и не се е съобразявала със личния си разбор ", сподели зам.-министър Иван Шишков.

" 114 млн. е съгласно отчета на АПИ цената на ремонтите, само че долу виждате, че за същите ремонтни действия се отпускат двойно повече средства ", разяснява още той.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР