Строителната компания Главболгарстрой обяви, че има да получава 3 824

...
Строителната компания Главболгарстрой обяви, че има да получава 3 824
Коментари Харесай

"Главболгарстрой": "Левски" ни дължи над 3 млн. лв., клубът да прецени начина и момента за погасяване

Строителната компания " Главболгарстрой " разгласи, че има да получава 3 824 674.12 лева с Данък добавена стойност от " Левски ", а клубът би трябвало да реши по кое време и по какъв начин да погаси отговорностите си. От " Главболгарстрой " акцентират, че не би трябвало да бъдат упреквани в скрит план против " Левски ", в случай че потърсят дължимото в съда. Сумата е насъбрана от работата на компанията по построяването на Сектор " А " на ст. " Георги Аспарухов ".

Вчера, след питане на bTV, един от притежателите на Национална лотария - Димитър Ганев, заяви, че против " Левски " ще бъде заведено дело от " Главболгарстрой ", само че съгласно него " синият " клуб не дължи тези пари.
" Левски " погасил задължения за над 7 млн. лева, само че чака каузи за 6 млн. лева (ВИДЕО) Васил Божков и Нове холдинг налели близо 24 млн. лева за 11 месеца

Във връзка с изложените от управлението на ПФК „ Левски “ изказвания по отношение на взаимоотношенията сред футболния клуб и „ Главболгарстрой “, свързани със строителните действия на Стадион „ Георги Аспарухов “, бихме желали да заявим следното:

Към днешна дата отговорностите на ФК „ Левски “ към „ Главболгарстрой “ е над три милиона лв. с Данък добавена стойност. Никога не са претендирани и надлежно начислявани лихви по това обвързване.

През миналите години сме имали опция, само че не сме подхванали дейности по събиране на вземането си по правосъден ред, само водени от желанието това да стане в дух на съгласие и по най-изгоден за клуба метод. Бихме желали да уверим всички почитатели на футбола в България, че изцяло оценяваме смисъла на ПФК „ Левски “ и желаем да осигурим опция на футболния клуб самичък да реши метода и момента за погасяване на отговорностите към „ Главболгарстрой “. Ето за какво беше отправено предложение до управлението на клуба, да бъде подписано съглашение за отлагане на задължението с нови 5 години, което поддържаме и все още.

В умозаключение бихме желали да напомним, че „ Главболгарстрой “ е компанията построила най-вече спортни обекти в България. През последните 20 години екипът на сдружението взе участие в строителството на обекти като спортна зала „ Арена Армеец “, Национален стадион „ Васил Левски “, многофункционална спортна зала с затрупан колодрум в гр. Пловдив, спортни зали „ Арена Самоков “ и „ Арена Асарел “, спортна база „ Спорт Палас “ и доста други. Изграждането на спортни уреди слага пред изпълнителите доста и разнообразни провокации, нетипични за стандартните строителни обекти. „ Главболгарстрой “ е една от дребното компании на пазара, които имат потенциала и експертизата да завършат сполучливо десетки сходни планове в цялата страна.

Управителен съвет
„ Главболгарстрой Холдинг “ АД

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР