Строителната фирма, която днес предизвика падането на фасада на сграда

...
Строителната фирма, която днес предизвика падането на фасада на сграда
Коментари Харесай

Глобяват строителната фирма, бутнала фасада на сграда в центъра на София

Строителната компания, която през днешния ден провокира рухването на фасада на постройка в центъра на София, ще бъде санкционирана. Вече се сформира акт за определяне на нарушаване, който ще бъде изпратен на Столичната община, с цел да бъде издадено наказателно разпореждане. В такива случаи законът планува санкция от 5000 до 50 000 лева Това заяви инж. Анна Вячева, шеф на отдела по утсройство на територията и надзор на строителството към регион "Оборище ".

Тя изясни, че става дума за две здания, които са с обща софтуерна фуга между тях. Преди към месец почнало събарянето на лявата постройка, която е откъм ул. "Оборище ". Тя била съборена без проблем, само че покривът на другата постройка рухнал и това направило структурата нестабилна.
"Издадохме четири наставления да се направи в допълнение подсилване на фасадата откъм улицата. Наложи се да ги спрем за известно време, тъй като доста мъчно извършиха предписанията ни. Но в последна сметка го направиха. Сега това, което видяхме от видеоклиповете не дава отговор на това, което беше заявено пред нас - че събарянето ще стане с екскаватор с клещи, който безусловно ще "изяде " фасадата, с цел да няма проблеми. Очевидно това не е спазено и стената пада. За благополучие няма потърпевши. Всички материални вреди по улицата ще бъдат отстранени за сметка на строителя ", добави Вячева.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР