Строителна компания се оплаква, че са ѝ спрели мобилните услуги.

...
Строителна компания се оплаква, че са ѝ спрели мобилните услуги.
Коментари Харесай

Телеком спря услуга на фирма заради друг неизпълнен договор

Строителна компания се оплаква, че са ѝ спрели мобилните услуги. До там се стигнало поради неплатени услуги, само че по различен контракт за друг тип услуга с телекома.

Строителна компания поръчва на мобилен оператор построяването на система за ръководство на фирмените процеси, само че плана се забавя и в последна сметка не трябва приключен.

" След като мина повече от една година аз звъннах в мобилния оператор и се разбрахме повече да не плащам вноски по контракта, защото отсреща няма нищо, а времето минава. Помолиха последните две фактури да ги заплатя - аз ги заплатих. Миналата година юни, юли ми сервираха, че е станала някаква неточност в тяхното счетоводство имали 4 фактури, които на нас не са ни ги изпратили, само че при тях висяли и трябвало да се платят ", изясни Жоро Катрафилов, притежател на строителна компания.

От компанията зявили подготвеност да покрият отговорностите.

" Получих СМС, че заради неплатени фактури ще ми бъдат спрени телефоните и след 15 мин. телефоните бяха блокирани. Нито входящи, нито изходящи ", сподели Катрафилов.

Въпреки че по контракта за мобилните услуги няма отговорности, с имейл от мобилния оператор декларирали подготвеност да възстановят мобилните услуги, само че под изискване.

" Следобед получавам имейл от мобилния оператор с писмо, че те са в подготвеност да ми пуснат мобилните телеофни, само че изискването е аз да подпиша протокол, че одобрявам работата им по САП системата за свършена. Аз им отговорих, че просто няма да им разреша да ме шантажират. Те са два разнообразни контракта касаещи напълно разнообразни услуги и материя ", сподели още притежателят на строителна компания.

От компанията към този момент са завели дело против мобилния оператор. От телекома отхвърлиха коментар поради неприключилия правосъден развой. Макар да нямат пълномощия по съответните проблеми от Комисията за отбрана на потребителите, които са проучвали Общите условия на мобилните оператори разясниха по какъв начин са предпазени клиентите като физически лица.

" Неплащането на една услуга не би трябвало да води до прекъсването на друга, по която клиента е изправен длъжник и в действителност той също не забавя своето заплащане. Сроковете още от римско право всекидневно е признато най-малко 1 седмица, към този момент за консуматори може един месец. ", сподели Игнат Арсенов, основен шеф в Комисията за отбрана на потребителите.

При нарушаване на потребителските права финансовата глоба би била в размер до 70 хиляди лв.. Но когато става дума за компании, няма институция, с изключение на съда, която да вземе отношение по проблема.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР