Строителите се събраха в 09.00 часа пред парламента, а демонстрации

...
Строителите се събраха в 09.00 часа пред парламента, а демонстрации
Коментари Харесай

Пътните строители излязоха на протест из цялата страна

Строителите се събраха в 09.00 часа пред Народното събрание, а демонстрации и обсада на пътни артерии ще има в 20 града на страната. От браншовата камара " Пътища " поканиха премиера да се срещне с тях на площад „ Народно събрание”. Шествие ще има пред Министерство на финансите и ще стигне до Министерски съвет.

Пътни строители излязоха на митинг и на шосето Хасково - Димитровград.

Около 30 души от личния състав на най-голямата строителна компания в района и близо 20 машини се събраха в 9:00 часа на разклона за село Крепост. Техниката предприе няколко обиколки на трасето, от кръговото кръстовище до завода на " Язаки " до пътния възел с автомагистрала " Марица ", като за малко блокира изходите към аутобана. Протестиращите пробваха да излязат на платната на четирилентовия път, само че бяха възпрени от органите на реда.

Блокада ще има и на основния път Русе-Бяла. Около 150 души ще се съберат, с цел да изкажат недоволството си.

Дружеството ни има да взема към 40 милиона лв., които са направени още предходната година и средствата ни се дължат. Допълнително не са ни разплатени към 5 милиона лв. за зимната поддръжка, сподели техническият началник Илия Велев. Засега единствено слушаме обещания, сподели той и добави, че доста мъчно би се събрал още веднъж колектив, в случай че хората останат без работа. Преди седмица шефът на сдружението Тенчо Пасков заяви, че следва редуциране на над 50 на 100 от личния състав - към 170 служащи.

Междувременно Кирил Петков увери, че пари за сектора ще бъдат отпуснати. „ Днес се надяваме предлагането за мигновено заплащане на над 600 млн. лева към строителните компании, да мине през правна комисия. Това е 50% от парите, които им се дължат. Останалите 50% ще минем през експертна комисия, с цел да установим дали средствата са изхарчени правомерно и да ги одобрим. Ако тези 600 млн. минат през зала на следващия ден, ще бъдат подготвени за разпределяне и ремонтните компании ще стартират работа незабавно ", съобщи преди постоянното съвещание на Министерски съвет министър председателят Петков.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР