Строителите се принудиха да ползват горелки, за да ускорят ремонта

...
Строителите се принудиха да ползват горелки, за да ускорят ремонта
Коментари Харесай

Запалиха горелките за фундамента на шумерската кула

Строителите се принудиха да употребяват горелки, с цел да ускорят ремонта на бул. " Цар Борис III Обединител " до Централна поща, където на 12 януари ще се издигне вавилонската кула за откриването на Пловдив 2019. Работниците лепят хидроизолация върху плочата от западната страна на пътя, с цел да няма течове долу в подлеза. Както " Марица " неотдавна писа, през студения и мокър декември материалът не може да се захване за бетона, с цел да е качествено. Затова с горелки се разтапя асфалтът на хидроизолацията, който се разстила върху бетона, изясни техническият началник на обекта от компания " Драгиев и ко " Валентин Алексиев.

Бетонът, от който е построена новата плоча на булеварда и на тротоарите, също би трябвало да е с мокрота под 5%. Постоянно се взимат проби, съблюдаваме стандарта, увери Алексиев. От Община Пловдив на строителите дават напън да приключват ремонта по-бързо, тъй като на 27 декември тази част от булеварда ще бъде напълно затворена за градеж на 200-тонната кула.

Разделителната линия и островчето на бул. " Цар Борис III " от южната страна на Тунела са отстранени и на тяхно място е положен асфалт. Това е направено поради идната смяна на организацията на придвижването. От 27 декември до 17 януари колите, които идват от Чифте баня към Тунела, ще завиват на ул. " Железарска ", ще минават по ул. " Отец Паисий " и по ул. " Патриарх Евтимий ", ще пресичат бул. " Цар Борис III " и около ДКЦ - 1 по ул. " Света гора " ще излизат на бул. " Кн. Мария-Луиза ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР