Строителите изкарват 1000 машини на протест в СофияКамарата на строителите

...
Строителите изкарват 1000 машини на протест в СофияКамарата на строителите
Коментари Харесай

Строителите изкарват 1000 машини на протест в София

Строителите изкарват 1000 машини на митинг в София
Камарата на строителите в България провежда мирна проява в поддръжка на строителния отрасъл.

На 12 декември, сряда, от 07:00 часа до 12:00 часа строителите ще докарат в София към 1000 машини. Те ще внесат подписка в поддръжка на строителния отрасъл в Народното събрание. Исканията си ще показват и в Президентството, и в Министерския съвет.

Представителите на строителния отрасъл изразят своето безпокойствие от офанзивите против сектора и обвиняванията за високи цени и безобразно качество на осъществяването, за корупционни практики и отклонение на средства. Те са безапелационни, че това са погрешни обвинявания, отправени в общественото пространство от политически сили, без те да са подкрепени с доказателства, което се отразява тежко на престижа на сектора.

КСБ упорства за прекъсване потреблението на сектора за политически цели, прекратяване голословните и неподкрепени с доказателства обществени изказвания за корупция и злоупотреби в строителството.

„ Не желаем да бъдем употребявани за политически цели и предизборна пропаганда ”, съобщи ръководителят на Управителния съвет (УС) на Камарата на строителите в България (КСБ) инж. Илиян Терзиев. Строителният отрасъл упорства за възстановяване на законодателството – Закона за устройство на територията и Закона за публичните поръчки, както и въвеждане на отговорност за всеки участник в строително-инвестиционния развой.

Друго искане е продължение на Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилните жилищни здания. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР