Строителен работник е загинал при трудова злополука в Попово. Инцидентът

...
Строителен работник е загинал при трудова злополука в Попово. Инцидентът
Коментари Харесай

Строителен работник е загинал при трудова злополука в Попово

Строителен служащ е умрял при трудова акцидент в Попово. Инцидентът е станал на 29 май към 10:30 часа на обект на изхода на града, сподели за Българска телеграфна агенция шефът на Инспекцията по труда в Търговище Галина Градинарова.

Загиналият е 55-годишен мъж от село Голямо Градище. При строително-ремонтни действия той е паднал от скеле от височина към четири метра. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

Градинарова добави, че екип на Инспекцията е посетил строителната площадка на място. Започната е инспекция за изясняване на в допълнение обстоятелства и условия, довели до трагичния край. 

Установено е, че служащият има подписан трудов контракт, регистриран в Националната организация за приходите. В деня на случая му е бил извършен наложителният инструктаж.

От началото на тази година това е първият случай на трудова акцидент със гибел на територията на област Търговище, съгласно шефа на Инспекцията по труда.

През 2022 година на територията на област Търговище няма регистрирани смъртни случаи с служащи от компании от региона. Има два случая с съдбовен излаз с служащи от компании от други области, правили активност на територията на област Търговище.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР