Строго погледнато, Changan отдавна е представен не само в Китай.

...
Строго погледнато, Changan отдавна е представен не само в Китай.
Коментари Харесай

Китайската държавна автомобилна компания Changan навлиза в Европа с два завода. Ще се класираме ли за един от тях?

Строго видяно, Changan от дълго време е показан освен в Китай. Например, марката заема значителен пазарен дял измежду китайските коли в Русия. Продажбите на тези коли в европейски страни и още повече в Съединени американски щати обаче досега даже не се и обсъждаше.

Но в този момент, китайците са твърдо решени да зарочнат инвазия в Европа, като това ще стане, както с главната им марка Changan, по този начин и с следените от концерна марки. А както подсказва практиката, въпросната инвазия може да стартира от Норвегия.

Между другото, от 2006 година в Торино, Италия, работи дизайнерското студио Changan, учредено от Лучано д'Амброзио. Всички по-стари модели на китайците са негово дело. През 2014 година обаче д'Амброзио се отдръпна като основен дизайнер и основа нова компания LDA Design.

Интересното е, че Changan възнамерява освен да навлезе на европейския пазар, само че и да построи два завода в Европа. Все още няма публично изказване в кои страни ще се строят новите заводи, само че се спекулира с страни от Източна Европа, което автоматизирано ни подрежда в листата.

Не е ясно и кои марки се възнамерява да се продават в Европа. Общо корпорацията има шест марки: "майката " Changan, комерсиалната Kaicene, "младежката " Oshan и новосформираните марки за електрически коли Avatr, Lumin и Shenlan.

Очевидно главният фокус ще бъде върху Changan, Shenlan и Avatr. Изводът се постанова самичък, тъй като Changan е в положение да предложи на Европа модели от съвсем всички ценови сегменти, в това число и такива с хибридни силови трактове. И тъкмо тези коли без проблем ще покрият строгите европейски екологични правила.

Shenlan и Avatr към момента не могат да се похвалят с богата гама от модели, само че все пак единственият модел на Shenlian в лицето на електрическото купе C385 може да се конкурира с Porsche Taycan най-много поради по-атрактивната си цена, а Avatr сигурно може да завоюва публичното внимание със своя ексцентричен външен тип./Fakti
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР