Строгите санкции срещу Huawei от страна на САЩ влязоха в

...
Строгите санкции срещу Huawei от страна на САЩ влязоха в
Коментари Харесай

Huawei почти се възстанови от удара на санкциите на САЩ – приходите показаха най-високите си стойности от 2020 година насам

Строгите наказания против Huawei от страна на Съединени американски щати влязоха в действие още през 2019 година, само че през 2020 година компанията „ по инерция “ и на вълната на прочут „ потребителски национализъм “ в Китай съумя да направи положителни пари. През тази година, както съобщи управлението на китайския колос, бизнесът на Huawei съвсем изцяло се е върнал „ в правия път “, като демонстрира растеж на приходите до най-високото си равнище от 2020 година насам.

Заместващият ръководител на Huawei Кен Ху съобщи в тирада, че компанията е съумяла да „ устои на бурята “, като приходите са нарастнали с повече от 9% до 98,5 милиарда $ на годишна база. Той също по този начин благодари на сътрудниците на Huawei, които останаха с компанията в сложните времена, и на самите чиновници за готовността им в никакъв случай да не се предават.

Ръководителят на китайския софтуерен колос акцентира, че Huawei се е върнала към всеобщите доставки на смарт устройства, с помощта на упоритата работа на личните си откриватели и експерти, които обезпечават снабдяването с съставни елементи. Бизнесът с електронни устройства на Huawei, който включва смарт телефони е надминал упованията на управлението през тази година. През идната година компанията ще удвои напъните си в тази област, както даде обещание ръководителят. По данни на анализаторската компания Counterpoint Research доставките на смарт телефони на Huawei са нарастнали с 83% на годишна база през първите 10 месеца на тази година и това е асъдействало за 11% растеж на китайския пазар на такива устройства.

Що се отнася до автомобилния бизнес, беше декларирано, че той е станал доста по-конкурентен и през 2024 година Huawei ще усили броя на сътрудниците, с които ще работи в тази област. Във вторник компанията показа електрически SUV дружно с колегата си – автомобилния производител Seres. Отделно от това, през ноември компанията подписа съглашение за взаимно дружество с китайския производител на коли Changan Automobile.

Телекомуникационният бизнес на компанията е посочил непоклатимост през тази година, а облачният бизнес е посочил добър напредък. Бяха осъществени и значими инфраструктурни планове. По-специално, Huawei съумя да трансферира главната част от своите подразделения към ERP система лична разработка, като доста понижи зависимостта от задгранични снабдители като SAP, на която доста огромни български компании разчитат.

Компанията също по този начин съобщи, че е изправена пред все по-големи провокации, свързани с геополитическата неустановеност, глобите и макроикономическите условия, само че се ангажира да продължи да напъните си, с цел да се концентрира върху водещите фундаментални технологии и да построява комплицирани софтуерни и хардуерни платформи.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР