Строгите ограничения за неваксинираните в Австрия ще се запазят, след

...
Строгите ограничения за неваксинираните в Австрия ще се запазят, след
Коментари Харесай

Австрия вдига локдауна в неделя, но само за ваксинираните

Строгите ограничавания за неимунизираните в Австрия ще се запазят, откакто страната излезе от националния локдаун в неделя. Това заяви през днешния ден , представен от Ройтерс.

Предстои детайлности към ограниченията да бъдат конкретизирани на среща в сряда сред държавното управление и управниците на деветте австрийски провинции.

" За всички неимунизирани, които страдат от обстоятелството, че остават в локдаун, има явен излаз: могат да се възползват от опцията да се ваксинират " , сподели Нехамер на конференция.

Запитан дали заведенията за хранене и хотелите ще отворят още веднъж през уикенда, той заяви, че това към този момент е контрактувано с шефовете на провинциите и задачата е бизнесът да се отвори за допустимо най-широк кръг от хора.

Кметът на Виена Михаел Лудвиг пък сподели на конференция, че чака магазините и коледните базари в столицата да отворят още веднъж в понеделник, само че заведенията за хранене и кафенетата ще останат затворени още седмица.

Австрия вкара народен локдаун преди две седмици , с цел да противодейства на огромния растеж на новозаразените с Covid-19. Ресторанти, питейни заведения, хотели, театри и магазини за нехранителни артикули бяха затворени. Оттогава новите случаи на болестта понижиха, само че заетостта на леглата в интензивните отделения продължава да е висока. Седмица преди общия локдаун, подобен беше натрапен единствено на неимунизираните.
 Официално: Пълен локдаун и наложителна имунизация в Австрия Обновена
Официално: Пълен локдаун и наложителна имунизация в Австрия

Затварянето ще е от понеделник, условието за имунизиране - от февруари
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР