Строги мерки за сигурност в Скопие. Полицейски кордон пази района

...
Строги мерки за сигурност в Скопие. Полицейски кордон пази района
Коментари Харесай

В напрегната обстановка и при строги мерки за сигурност в Скопие почитат Гоце Делчев

Строги ограничения за сигурност в Скопие. Полицейски кордон пази региона към църквата „ Св. Спас ”, където са положени тленните остатъци на революционера Гоце Делчев и където малко по-късно стартират тържествата по случай 151 години от рождението му. Това се случва в миг, в който връзките сред България и Северна Македония са във висока точка на напрежение , показва.

Затворени улици и доста полиция към мястото, където е заровен революционерът.

Веднага след срещата сред вътрешните министри на България и Северна Македония в понеделник, локалните управляващи взеха ограничения. Около църквата „ Св. Спас ” ще бъдат допускани единствено упълномощени лица.

Българската делегация ще бъде водена от вицепремиера и министър на вътрешните работи  Иван Демерджиев . На място ще дойдат още неговият заместител, както и посланикът ни в районен съд Македония, който преди дни беше върнат назад в Скопие. Преди българската делегация, северномакедонският министър председател Димитър Ковачевски и президентът Стево Пендаровски ще се поклонят пред гроба на Гоце Делчев.

Очаква се жители от България да пътуват до Северна Македония с рейсове.

Не се оправдават прогнозите за блокади по автомагистралата, която води към Скопие. Още преди дни локалните управляващи обявиха, че няма да позволен напрежение. Чуха се и апели за недопускане на провокации .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР