Строги мерки за сигурност е предприело ръководството на Народното събрание

...
Строги мерки за сигурност е предприело ръководството на Народното събрание
Коментари Харесай

Драконовски мерки в Народното събрание заради COVID-19

Строги ограничения за сигурност е подхванало управлението на Народното събрание поради епидемиологичното разпространяване на ковид.

По последни данни заболелите у нас са общо шестима души, което принуди Народното събрание да предприеме краткотрайни ограничения, с цел да бъде лимитирано скупчването на доста хора на лимитирани пространства.

Пленарното съвещание е с нормалния си начален час – 09.00, а за депутатите няма никакви рестрикции. Пред всеки вход на пленарната зала за тях има подложен и специфичен дезинфектант. 

Журналистите обаче не могат да се разхождат свободно в коридорите
, а следят протичащото на съвещанието от особено оборудвана за задачата зала. Прави усещане обаче, че чиновниците на НСО, които охраняват постройката, посрещаха влизащите в нея с ръкавици , само че не и с защитни маски.  

Операторите и фоторепортерите ще могат да снимат съвещанието от галериите, ситуирани в дъното на пленарната зала и балконите.
 DarikNews.bg Иван Лазаров
Изявления и изявленията ще могат да се вършат единствено и само в залата за публицисти. За да се увери в успеваемостта на подхванатите ограничения, при представителите на медиите пристигна персонално ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева , която се извини за основаното стеснение и увери, че рестриктивните мерки са само за предварителна защита на болестта.

Много от парламентарните кореспонденти обаче останаха недоволни от подхванатите ограничения. Не липсваха и смешки, че всички публицисти са " окошарени ". 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР