Строежите в района на Св.Тома и Алепу, вилното селище до

...
Строежите в района на Св.Тома и Алепу, вилното селище до
Коментари Харесай

От понеделник започва детайлна проверка на строежите по Южното Черноморие

Строежите в региона на „ Св.Тома " и Алепу, вилното населено място до Арапя и строителството на къмпинг „ Градина " се стопират от понеделник. Открити са разминавания в строителните позволения и неспезване на стадии от строителството. Има разминаване и сред издадените подробни устройствени проекти и дейстащия Закон за Черноморското крайбрежие. Това съобщи през днешния ден в Бургас началникът на Строителния контрол арх. Иван Несторов.

В понеделник стартира детайлна инспекция на строителните позволения, издадени от основните архитекти на Созопол и Царево. Ако бъдат открити нарушавания, ще бъде сезирана и прокуратурата, добави арх. Несторов.
арх. Иван Несторов, шеф на ДНСК: Вече инспекцията ще обясни дали основният проектант е този, който не се е съобразил със дейностите към този момент на Закона за Черноморското крайбрежие и не е изискал, тъй като той би трябвало да уведоми кмета на общината да се направи една докладна, да се внесе в Общинския съвет, което да е съображение за преразглеждането на този проект. И това всичкото ще бъде открито в процеса на инспекцията, за което ще бъдете известени до края на седмицата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР