Строежът в защитената местност Алепу край Созопол може да бъде

...
Строежът в защитената местност Алепу край Созопол може да бъде
Коментари Харесай

ВАС: Строителното разрешително на „подпорния хотел“ е нищожно

Строежът в предпазената околност Алепу край Созопол може да бъде само за подсилване на свлачище, само че не и за курортно населено място, реши дефинитивно Върховният административен съд. Така магистратите потвърдиха решението на сътрудниците си от миналата инстанция.

Като незначително е оповестено разрешителното за строителство от 10 септември 2018 година, издадено от основния проектант на Созопол за „ „ Алепу Вилидж “ /етапно строителство/; Първи стадий – „ подсилване на свлачище „ Алепу Вилидж “ “; Втори стадий – „ курортен комплекс “ с обща разгъната повърхност от над 9246 кв.м. “.

От Върховен административен съд показват няколко недостатъци в документите – капиталовите планове, въз основа на които е издадено разрешителното, са на името на „ ГБС-Турс “ ЕАД, а не на титуляра по плана „ Алепу Вилидж “ АД, което е нарушаване на Закона за устройство на територията.

Освен това в известието на съда се напомня, че в действителност на „ Алепу Вилидж “ през февруари 2018 година е било издадено друго позволение, което е единствено за подсилване на свлачище.

„ Разрешението за градеж за подсилване на свлачище е влезнал в действие административен акт, който не е бил отдръпнат или анулиран от издалия го административен орган. В тази връзка показаната декларация от 28.08.2018 година от представител на " Алепу Вилидж " АД, че заради настъпили промени в метода на създаване позволеният градеж няма да бъде стартиран и осъществен, е без правно значение за съществуването на това позволение като постоянен, влезнал в действие административен акт “, пишат от Върховен административен съд.

Така се получава неприемливо повтаряне на актовете.

Строежът, почнал обществения си живот като оборудване за подсилване на свлачище, се трансформира в гореща тематика, откакто фотоси демонстрираха по какъв начин структурата мощно замязва на хотел. И проектантът (съпруг на вицепремиера от кабинета „ Борисов 3 “ Екатерина Захариева), и вложителят ( " Главбулгарстрой " ) оповестиха, че проектите постоянно са били за основаване на курортно населено място на емблематичния Шофьорски плаж.

Междувременно, вложителят се отхвърли от плана, а прокуратурата стартира да проверява дейностите на основния проектант на Созопол за нарушение на служебните отговорности.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР