Строежът на Пясъчния град в Бургас вече започна. В ход

...
Строежът на Пясъчния град в Бургас вече започна. В ход
Коментари Харесай

Започнаха строежа на Пясъчния град в Бургас

Строежът на Пясъчния град в Бургас към този момент стартира. В ход е подготовката за един от най-любимите и посещавани фестивали. Теренът се заравнява, пясъкът се пресява, а създателите завършват идейните си концепции. Мястото, където ще отвори порти атракцията е същото- до Конната база, в Морската градина, заяви " Труд бг ".

Тази година скулпторите- участници в " градежа " на неповторими фигури ще са 14 на брой. Ще има посетители и от Турция и Украйна. Всички те приготвят 13 композиции.

" Скулпторите са Добрин Вътев, Владимир Веселинов, Дамян Бумбалов, Антонио Стефанов, Еда Кайтан, Радко Вълчев, Ханко Седефчев, Евтим Войнов, Огнян Петков, Калин Диловски, Филип Филипов, Ралица Вацева, Андрей Важински, Ирина Калюжина ", оповестиха уредниците на фестивала от Община Бургас.

Темата ще бъде забавна както за дребни, по този начин и за огромни. Тя е съобразена с желанията на децата и с оферти на гости от предходната година, само че още се пази в загадка. Пясъчното градче се открива при започване на юли и чака своите гости до края на септември.

Това е 16-то следващо издание на фестивала, който стартира през 2008 година с тематиката " Карнавал ", а през последните две лета- надлежно " Децата пожелаха " и " Бургасик парк ". Уникалните пясъчни фигури са ситуирани постоянно на повърхност от 5 декара, изработвани от специфичен, резистентен на дъжд 5600 тона пясък.

Всяка година на това място се появяват разнообразни персонажи, причудливи създания, крепости, кули, всевъзможни морски жители, русалки, пирати, каляски, принцеси, животни и други приказни същества.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР