Строежът на нов затвор започва в село Самораново до Дупница. Той

...
Строежът на нов затвор започва в село Самораново до Дупница.
Той
Коментари Харесай

Започва строежът на нов затвор в България

Строежът на нов затвор стартира в село Самораново до Дупница.
Той ще бъде първият издигнат от 60 години насам затвор у нас. Министърът на правораздаването Крум Зарков ще участва на 19 декември на алегорична първа копка, оповестиха от ведомството.
Финансирането на затворническия комплекс е по Програма „ Правосъдие “ на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021 година, план „ Повишаване на потенциала на личния състав, създаване на пилотен затвор, обвързван с образователен център и възстановяване на рехабилитацията на лишените от независимост “. Новият затвор ще дава отговор на всички европейски стандарти. Неговият потенциал е за 400 лишени от независимост.
В края на август министър Зарков беше на посещаване в Кралство Норвегия, където на работни против разиска плана за създаване на нов затвор в Самораново. Той включва нов корпус на пандиза, с 200 килии за 400 лишени от независимост, нова постройка за учебно заведение, зала и библиотека за лишените от независимост, нов параклис, нова постройка - център за образование на личния състав и чиновници, ново преходно поделение за лишени от независимост, нови спортни площадки за спорт навън за учащите се в центъра и др.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР