Строежът на най-новия парк в Тракия е на път да

...
Строежът на най-новия парк в Тракия е на път да
Коментари Харесай

Арената на цирка в Тракия става чуден парк до края на годината

Строежът на най-новия парк в " Тракия " е на път да започва, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.   " Бившото цирково пространство към този момент е зелена повърхност. ПУП-ът за него би трябвало да излезе всеки миг, имаме техническо задание и ще може да обявим социална поръчка ", описа кметът на региона Костадин Димитров. Проектът е за 350 000 лв., мястото - общо 10 декара. 

" Паркът ще е забавен. Ще имаме страхотни габиони, които да отделят булеварда от зелените площи и да пазят от запрашеност. Ще имаме детска площадка. Ще имаме централно пространство, с опция за разполагане на сцена, която да може да се употребява през 2019-та ", похвали се той.

Растителността в парка пък ще е обезщетителна от частни вложители, строили в региона, само че нямали опция да осъществят озеленяването на техен терен. " Сега чакаме то да се случи тук ", разяснява Димитров. 

" Надявам се до края на лятото строителството да е завършило, по-късно да стартира озеленяването и към края на годината всичко да е готово.Това ще е следващият парк, откакто имаме след Парка на репресираните, парк " Ротари ", парк " Лаута ", който пък се трансформира в акцент на " Тракия ", похвали се районният кмет. 
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР