Строежът на детска градина Червената шапчица“ в Търговище се бави

...
Строежът на детска градина Червената шапчица“ в Търговище се бави
Коментари Харесай

Защо се бави строежът а детска градина в Търговище

Строежът на детска градина „ Червената шапчица “ в Търговище се бави поради обжалване на публичната поръчка от отхвърлен от процедурата участник.

" Причината за отстраняването е липса на посочени цени за някои от позициите в общественото съревнование, обясни по време на виртуалната си приемна кметът Дарин Димитров " , представен от Общината.

„ Въпреки че Комисията за защита на конкуренцията се произнесе в наша изгода и съобщи, че няма проблем, компанията е подала тъжба и във Върховния административен съд (ВАС) “, посочи кметът. 

В момента се чака решението на Върховен административен съд, като законовият период за това изтича при започване на август. Едва по-късно ще може да се пристъпи към подписване на контракти с към този момент спечелилия поръчката и да стартира строителството.

От администрацията напомнят, че 2 млн. лв. за построяването на нова постройка да детската градина са обезпечени по стратегия към Министерството на образованието и науката.

" Съгласно написаните в програмата периоди и правила, грубият градеж би трябвало да е приключен преди края на 2022 година Очакванията обаче са периодите да бъдат удължени ", обясни Димитров. „ Имаме и диалози за увеличение на средствата, тъй като всички знаете какво се случва с цените сега “, разяснява кметът. 

Дарин Димитров е безапелационен, че теренът, върху който ще бъде издигната постройката, няма да се продава и там ще има само ново детско заведение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР