Строежът на брега на Китен е законен, но е навлязъл

...
Строежът на брега на Китен е законен, но е навлязъл
Коментари Харесай

Строежът в Китен – законен, но навлязъл в общинска алея

Строежът на брега на Китен е легален, само че е навлязъл в общински терени. Това установяваха от Община Приморско след направена инспекция на място, посочи БНР.

Жилищна постройка, с басейн и паркинг, ще изникне на метри от морския бряг в Китен. За задачата е изкопано огромно количество земна маса и това възмути десетки поданици и посетители на градчето. Сградата ще е на частен терен, откакто е закупен от Община Приморско безусловно преди месец, след което бързо е издадено позволение за градеж. Парцелът е половин декар, а възложител е компания „ Суберабразив “. Разрешената височина е до 10 метра, което значи, че постройката би трябвало да е до равнището на улицата над нея. Община Приморско назначи нова инспекция на градежа, резултатите разяснява заместител - кметът Петко Гечев:

„ Частен парцел, в строителните граници на града, отвън зоните „ А “ и „ Б “ по Закона за Черноморското крайбрежие. След инспекцията в събота със снимане от геодезист и през днешния ден, откакто се запознахме с материалите, се открива, че имаме нахлуване в прилежащи парцели на изкопните работи. Което довежда до заповеди на кмета за възобновяване на нарушените територии. Общински имоти са. Единият е покрай терена, горе, то е минимално засягането. И пред терена – алея, която е бъдеща, тя не е построена, пешеходна крайбрежна алея “, посочи Гечев.

Извършителят би трябвало да възвърне за своя сметка алеята, разясни Гечев. Той е безапелационен, че в региона няма свлачищни процеси.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР