Строежът на Алепу може да не се окаже единствен. Не

...
Строежът на Алепу може да не се окаже единствен. Не
Коментари Харесай

Още 23 строежа са предвидени в защитената местност Алепу

Строежът на Алепу може да не се окаже единствен. Не един, а цели 23 градежа са планувани в предпазената околност край Созопол, заяви основният проектант на общината пред БТВ.

Днес пред постройката на районната екоинспекция имаше митинг против застрояването на Черноморското крайбрежие.

Министър Аврамова е назначила назабавно геодезическо снимане на "подпорната стена " в Алепу

23 ПУП-а със повишени параметри на застрояване и минали екооценка, са планувани в предпазена околност Алепу. Строителството там може да стартира във всеки един миг.

Голяма част от предпазена околност Алепу е включена в Общия организационен проект на Созопол като зона за курортно строителство.

"Направихме информация – 19, 23 общо, като 4 от тях са на „ Алепу вилидж “. Те са утвърдени ПУП-ове, те са настоящи. От тези 23, който желае да строи, може да строи ", съобщи арх. Радост Георгиева - гл. проектант на Община Созопол.

Въпреки че всички тези терени попадат в зона А на черноморското крайбрежие, за тях рестриктивните мерки за по-ниско строителство не важат.

"Те важат, по този начин написа в Закон за устройство на територията, единствено когато се вършат нови ПУП-ове, т.е. към този момент влезнал в действие Подробен устройствен план, си резервира личните параметри, които са били утвърдени, т.е. те постоянно са по-високи, не се редуцират. Кота корниз 10 метра, плътността е 30, кинта - 1 и озеленяването е най-малко 50 %. В тази зона се вършат най-вече хотели, вили, жилища ", сподели още арх. Радост Георгиева.

До към този момент стартирания градеж, сдружението "Алепу вилидж " има още три терена, планувани за застрояване. "Ако на следващия ден възложителят си направи планиране и пристигна в общината с цялата си планова документи, има цялостното право да изиска позволения за градеж и на останалите си парцели “, изясни арх. Георгиева, като дoбави, че не може да каже навръх каква повърхност са.

Между 25 и 30 декара, разясни основният проектант на общината.

Геодезическо снимане би трябвало да откри дали градежът е в границите на парцела или е отвън него, прецизираха от Агенцията по кадастър в Бургас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР