Строеж в София събори стената на обитаема къща. Изкопни дейности

...
Строеж в София събори стената на обитаема къща. Изкопни дейности
Коментари Харесай

Стената на къща в София рухна заради съседен строеж

Строеж в София събори стената на обитаема къща. Изкопни действия до постройката предизвикаха големи вреди за живеещите в нея и прилежащите къщи, съобщи bTV.

Няма ги част от домакинските уреди. Покъщнината пада в ямата по време на изкопната активност.

Мащабното строителство е за построяването на хотел, жилищна постройка с магазини, под земята гараж и офиси.

" Тази повреда е породена от забележителен теч на топлофикационната система на улицата. В процеса на изкопа на обекта, установихме, че подземната вода е на минус 5 метра. Въпросният теч е на дълбочина минус 2 метра, което значи, че това е повърхностна вода, която няма от кое място да пристигна с изключение на от някакъв теч ", съобщи Георги Сачански, шеф на компанията вложител на градежа.

От " Топлофикация " обаче не са съгласни. Те са изпратили екип, който е установил, че почвата на изкопа е с температура под 0 градуса. Това значи, че теч на вода е неосъществим.

От ДНСК пък показват, че точно изкопните дейности са причина за разрушаването на стената. Предстои изработването и на техническа експертиза до края на месеца.

В мнението на строителния надзор се означи още, че строително-ремонтите действия на обекта се не разрешават, като се изключи ограниченията за неотложно обезопасяване на градежа .
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР