Строеж на жилищен блок завзе част от училищен двор във

...
Строеж на жилищен блок завзе част от училищен двор във
Коментари Харесай

Как строеж завзе част от двора на училище във Варна?

Строеж на жилищен блок завзе част от учебен двор във Варна. Огражденията към строителните действия безусловно навлизат в парцела на Първа езикова гимназия. Случващото се провокира вълна от отрицателни реакции в обществените мрежи.

Общественият отзив предизвика инспекция от страна на Община Варна във връзка с завзетия от частен притежател терен в двора на учебното заведение.

Резултатите от инспекцията оповести кметът Благомир Коцев в персоналния си профил във Facebook.

По думите му през януари тази година Община Варна издава План за сигурност и здраве (ПБЗ). Документът се основава на съглашение сред шефа на гимназията и притежателя на частния терен от ноември 2023 година Тогава шефът на Първа езикова гимназия се е съгласил с настояванията на притежателя и капиталовото му желание. Подписаното сред тях съглашение става съображение за издаване на ПБЗ от страна на Общината.

„ По този метод завземането на част от двора на гимназията в интерес на строителя става правно издържано, въпреки и морално подозрително.

Част от двора се дава безплатно на строителя, до момента в който той не построи изкопа на частната си постройка. А това към този момент наподобява, че ще отнеме най-малко 2 месеца. Нищо от това не е в съгласие с Общината. Директорът е сключил съглашение без финансова изгода за учебното заведение и без да се допита за мнението на локалната власт. “, споделя още Коцев.

Кметът показва, че в днешния ден ще организира диалог с шефа на гимназията, с цел да се изяснят всички обстоятелства към обстановката.

Междувременно общинската инспекция на терен открила механически нарушавания на градежа, за което е сезирана РДНСК.

Moreto.net напомня, че през 2022 година огромен, върху който сега следва да бъде издигнат жилищен блок.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР