Стриймингът отива на кино - буквално и преносно. Вкопчени във

...
Стриймингът отива на кино - буквално и преносно. Вкопчени във
Коментари Харесай

Шефът на IMAX: Кината се пълнят, експериментът с видео платформите се провали

Стриймингът отива на кино - безусловно и преносно. Вкопчени във все по-ожесточена борба за клиенти, огромните видео платформи към този момент насочват някои от най-големите си заглавия към общоприетата кино дистрибуция и от това има най-малко един доста удовлетворен човек - изпълнителният шеф на IMAX Ричард Гелфорд. Пред Yahoo Finance той разяснява, че чака кино бизнесът да се възвърне изцяло в границите на тази година.

Контекст : COVID-19 и противоепидемичните ограничения удариха по всички аспекти на развлекателната промишленост, само че най-тежко пострадаха точно кината. Празните или наложително лимитирани като посещаемост салони направиха невероятно бързото възвръщане на вложенията за скъпо прожекционно съоръжение, а също така удариха и по съпътстващите филмовото преживяване артикули, от които обичайно операторите на сходни обекти печелят.
 Max: Какво съставлява суперплатформата за стрийминг на Warner Bros. Discovery
Max: Какво съставлява суперплатформата за видео

Тя надгражда HBO Max с голямо количество наличие

На този декор, блокираните по домовете си хора започнаха да гледат от ден на ден поточно видео. Netflix, HBO Max и всички останали сходни платформи регистрираха големи доходи, а някои от огромните студиа в Холивуд пуснаха премиерно своите ленти точно онлайн поради невъзможността за естествена дистрибуция. Оказали се с голямо количество пари разполагаем, платформите започнаха също да продуцират високобюджетни ленти.

От друга страна: Ситуацията доста се промени през последните няколко години - и изключително след отпадането на противоепидемичните ограничения. Видео платформите се борят за превъзходство на към момента много фрагментиран пазар, като всеки чака от потребителя да си заплаща безценен абонамент, с цел да има достъп до каталога му - а този консуматор към този момент има много повече други възможности за свободното си време.

Това води до т.нар " отмалялост от абонаментите ", която съществено удря по растежа на платформите. Така те се оказват в състояние да търсят нови пътища за наличието си към аудиторията. Понеже всичко ново е добре забравено остаряло, Apple и Amazon оповестиха, че ще влагат по 1 милиарда $ годишно за филми, които ще се прожектират по кината.
 Netflix загуби над 1 милион европейски консуматори, поради нови правила за шерване на сметки
Netflix загуби над 1 милион европейски консуматори, поради нови правила за шерване на сметки

В началото на февруари Netflix вкара месечна такса от €5,99 за консуматори в Испания, които споделят ключова дума и потребителско име с друго домакинство

В прав текст : " Наративът, че филмите би трябвало да отиват непосредствено на стрийминг платформите, беше изхвърлен. Този опит просто не сработи. Той се провали ", съобщи Гелфорд.

" Традиционната дистрибуция загуби някои филми, тъй като междинните филми отиват непосредствено на платформите, само че пък тя към този момент печели назад някои филми, които преди са се разпространявали онлайн ", добави той, като засяга заглавия като обещаващия " Наполеон " на Apple TV+ с Хоакин Финикс в основната роля.
 Потребителите не виждат за какво да заплащат за Apple TV+, растежът секна
Потребителите не виждат за какво да заплащат за Apple TV+, растежът секна

Данните на стрийминг платформата за 2022 година са по-лоши и от общия отрицателен тренд на пазара

Какво следва: Според данни от Comscore боксофисът в Съединени американски щати досега през 2023 година е 2,4 милиарда $, което е единствено 16% под постъпленията от билети за същото време през 2019 година Гелфорд е оптимист, че или през тази, или най-късно при започване на идната година ще бъдат реализирани равнищата от преди пандемията.

До момента доста мощно показване имаха новите ленти в световете на " Аватар " и Джон Уик, както и " Super Mario Bros.: Филмът ", само че упованията са, че доста хора ще желаят да гледат на огромен екран и " Малката нимфа ", новите " Пазители на галактиката ", " Барби ", " Светкавицата " и още ред други идни заглавия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР